Tres detinguts implicats en més de 14 delictes en gasolineres i cases de camp en la província de València

Els fets afecten a les localitats de Carcaixent, Alzira, Castelló, Alberic, Massalavés, Xátiva, La Llosa de Ranes i Benifairó
S'inicia la investigació per a l'esclariment dels fets denunciats | Guàrdia Civil

La Gu√†rdia Civil dins dels servicis establits de manera permanent, en el marc del pla d'actuacions per a la prevenci√≥ de robatoris amb for√ßa en establiments de servicis (gasolineres) i cases de camp. Esta Unitat, dona principi a l'Operaci√≥ 'Vanach'.

Des de comen√ßaments del mes de gener del 2021, es venen observant numeroses den√ļncies relatives al robatori amb for√ßa en estacions de servici i tamb√© en cases de camp, en diferents
termes municipals de la prov√≠ncia de Val√®ncia, afectant principalment les localitats de Carcaixent, Alzira, Castell√≥, Alberic, Massalav√©s, X√°tiva, La Llosa de Ranes i Benifair√≥, en la comarca de la Ribera Alta i de la Costera. Per tot aix√≤, s'inicia la investigaci√≥ per a l'esclariment dels fets denunciats, procedint a l'an√†lisi de cadascuna de les den√ļncies interposades, fent un inventari de tots els efectes sostrets i ampliaci√≥ de dades. 

En un inici, les persones sobre les que se sospiten, resulten ser coneguts de la zona, que vindrien dedicant-se a delictes contra el patrimoni, en diferents √†mbits. Sobre estes persones, s'augmenta la vigil√†ncia i es concreten les gestions per a constatar la possible vinculaci√≥. √Čs de destacar que estes persones tenen multitud d'antecedents de diferent tipologia, no se'ls coneix cap treball, per tant, es deduix que es tracta d'una de les maneres ¬ęf√†cils¬Ľ d'obtindre diners r√†pidament.

Malalts de coronavirus

Esta investigaci√≥ ha generat una dificultat manifesta, ja que tots els investigats, van resultar afectats per la malaltia Covid-19, arribant a saltar-se reiteradament, el confinament obligatori, ordenat per Sanitat P√ļblica, per a cometre els robatoris amb for√ßa, posant en perill a terceres persones amb un possible contagi.

El modus operandi, observat en totes les den√ļncies plasmades, coincidixen en totes elles, sent  este accedir a les estacions de servici amb diferents cotxes, amb les plaques de matr√≠cules,
tapades amb un drap i els autors usant passamuntanyes,
per a dificultar la seua identificaci√≥. De la mateixa manera, en les cases de camp es feia √ļs de ferramentes per a for√ßar els panys.

Cal destacar que la totalitat dels objectes que furtaven en les estacions de serveici s√≥n bombones de but√† (arribant a sostraure m√©s de 100 bombones) i en les diferents cases de camp es tracta de maquin√†ria i elements relacionats amb l'agricultura i bicicletes d'alta gamma. Objectes que en la majoria d'ocasions obtenen una eixida r√†pida en el mercat de segona m√† i fins i tot en transaccions com a mitj√† d'intercanvi per droga. √Čs de remarcar que els delictes, es cometen prop dels municipis a on residixen els autors dels fets, de f√†cil i r√†pida comunicaci√≥, fins i tot per camins rurals, que faciliten la fugida sense ser detectats en possibles controls policials rutinaris.

Tres detencions i dos registres

Fruit de la gestions fetes pels agents, es conseguix establir i identificar els diferents cotxes usats per a cometre els il¬∑l√≠cits i els possibles llocs utilitzats, a on poder ocultar els objectes sostrets.

Amb tot aix√≤, el dia 15 de febrer, es va procedir a l'explotaci√≥ de l'operaci√≥ amb tres detencions
i dos entrades i registres en les localitats de Massalavés i Alberic,
en la mateixa comarca, en els que va ser possible la intervenci√≥ d'alguns objectes, entre ells bombones de but√† i objectes procedents d'altres robatoris.

Amb esta operaci√≥ s'han conseguit esclarir judicialment m√©s de catorze fets delictius. De la mateixa manera, s'ha procedit a la detenci√≥ de tres persones, dos h√≤mens i una dona d'edats compreses entre 27 i 46 anys i de nacionalitat espanyola com a presumptes autors de delictes continuats de robatoris amb for√ßa en estacions de servici i cases de camp.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Cadena de sospitosos incendis provocats en el riu X√ļquer" "22 persones en una festa d'aniversari en Xirivella"