Dos gossos en mal estat són rescatats en Sax i el Pinós

Un dels gossos havia sigut robat al seu propietari
Portava dies sense aigua | Guàrdia Civil

El SEPRONA de la Guàrdia Civil d'Alacant ha dut a terme dos actuacions de rescat de dos gossos. La primera d'elles ha consistit en la investigació d'un delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics, en una finca privada de la localitat de Sax, en l'Alt Vinalopó (Alacant). En la segona, es va alliberar a un altre gos que es trobava atrapat a l'interior d'una gàbia il·legal en un paratge del Pinós, en el Vinalopó Mitjà (Alacant).

El Servici de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) en col·laboració amb la Policia Local de Sax, ha dut a terme la investigació per un delicte de maltractar a un gos. L'animal portava diferents dies sense aigua i no podia refugiar-se de les altes temperatures registrades en els últims dies, ja que es trobava enrotllat i atrapat amb la cadena amb la que el seu propietari el tenia lligat. 

Alertats pels veïns, els agents van poder posar-lo fora de perill. A demés, com presentava greus ferides, el van traslladar a una clínica veterinària de Sax per a ser atés.  Després de numeroses investigacions, els agents van conseguir identificar al presumpte autor dels fets, un home de 51 anys.

L'animal, una femella de la raça pastor alemany, es troba actualment recuperant-se de les lesions patides en la clínica veterinària, a on els facultatius van advertir que hauria mort d'haver continuat en les mateixes circumstàncies. 

El rescat en el Pinós

D'altra banda, un veí que passejava per un paratge situat en la Partida del Salobrar de la localitat del Pinós, va trobar un exemplar de la raça llaurador atrapat dins d'una gàbia i ràpidament va avisar a la Guàrdia Civil. 

El SEPRONA es va desplaçar fins al lloc i va conseguir alliberar-lo. Gràcies a què portava microxip, van poder localitzar al propietari, que va anar a recollir-lo i va informar els agents que feia dos dies que havia desaparegut. La Guàrdia Civil continua amb la investigació dels fets, ja que l'ús d'esta classe de gàbies és il·legal.

Els presumptes autors han sigut proposats per a sanció per usar paranys no autoritzats. Es tracta d'una infracció greu castigada amb una multa econòmica que va des dels 301 als 3.000 euros, amb la possibilitat que siga retirada de la llicència de caça i fins i tot la impossibilitat d'obtindre l'esmentada llicència entre un i dos anys.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Agredix a diferents agents de policia en l'illa de Tabarca" "Greu ferit en ser atropellat en Gandia"