Una empresa suplanta a l'Ajuntament de València i cobra a la gent per les gestions del padró

El consistori ha afirmat que eixes gestions són gratuïtes i que han denunciat el cas
Han suplantat la identitat de l'Ajuntament | Pixabay

L'Ajuntament de València, a través de la seua assessoria jurídica, ha traslladat a la Fiscalia l'existència de cobraments fraudulents, per part d'una pàgina web externa al consistori, per a tramitar gestions relacionades amb el padró municipal, com ha anunciat este dijous el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán.

«L'Ajuntament de València no cobra les gestions del padró municipal», ha dit Sanjuá, qui ha afirmat que estes es fan «només a través de la seua seu electrònica». «Este tràmit electrònic és gratuït», ha insistit, al mateix temps que ha apuntat que si es fa de manera «presencial, amb cita, també és gratis».

A demés, l'edil ha exposat que «no hi ha cap empresa, pàgina web o tercer que puga substituir a l'Ajuntament en este tràmit» que es duu a terme «només per vies oficials i totalment gratis». «L'Ajuntament no col·labora amb tercers», ha agregat.

Una dona els ha informat del cas

L'ajuntament va tindre coneixement d'este frau a través de l'avís telefònic d'una ciutadana que va comunicar que «en intentar fer un tràmit de padró de manera electrònica va accedir a una web, en aparença oficial, a través de la que li demanaven 40 euros per a la gestió». L'edil ha precisat que esta dona va abonar la quantitat i es va quedar sense ella i sense la gestió.

En la denúncia remesa a Fiscalia,  s'aporta la documentació facilitada per la cap del Servici de Societat de la Informació amb la nota interior en la que dona compte de «la presumpta activitat de delicte produïda». A demés, es facilita l'enllaç localitzat, es recull l'escrit de l'afectada i s'indica que existixen «altres situacions idèntiques amb altres ciutadans».

«Tenim la denúncia d'una ciutadana i amb eixos fets ens hem dirigit a la Fiscalia. És previsible que si hi ha una persona que ha tramitat a través d'eixa web alguna cosa amb el padró hi haja altres afectats», ha afegit l'edil. Ha demanat que si és d'eixa manera, els usuaris es posen en contacte amb els servicis municipals per a comunicar-ho.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Furten 120 kg de taronges i les venen en el mercat de Sagunt" "Greu ferit un treballador en caure des d'una teulada en Castalla"