Un home detingut per provocar quatre incendis en Sant Vicent del Raspeig

El detingut també ha causat danys en nou cotxes
L'autor ha provocat 4 incendis | Guàrdia Civil

La Gu√†rdia Civil d'Alacant ha detingut a un home de 47 anys com a presumpte autor de huit delictes de danys en vehicles i quatre delictes d'incendi. L'autor havia causat danys intencionats en cotxes estacionats en un pol√≠gon industrial, cremat dos contenidors i provocat tres incendis en zones rases en la localitat de Sant Vicent del Raspeig, en l'Alacant√≠ (Alacant).

Va ser a principis del mes de febrer quan en la caserna de la Gu√†rdia Civil de Sant Vicent del Raspeig es va registrar la den√ļncia del propietari d'un cotxe, el que havia patit danys provocats amb un objecte contundent en la lluna del seu turisme.

A causa de la den√ļncia, els agents de l'√Ärea d'Investigaci√≥ de la Gu√†rdia Civil de Sant Vicent del Raspeig, encarregats de les investigacions, van constatar que nou vehicles havien patit el trencament de les llunes mentres estaven estacionats en un pol√≠gon de la localitat. A dem√©s, en els voltants d'eixa zona havia tingut lloc un incendi originat en dos contenidors. 

Durant el mat√≠ del 12 de febrer, els investigadors van ser avisats de tres possibles incendis en zones pr√≤ximes a la localitat amb escassa vegetaci√≥. Fins a un d'ells van haver de despla√ßar-se algunes dotacions de bombers per a controlar el foc originat, ja que estava molt prop d'unes instal¬∑lacions deportives, extingint-lo r√†pidament.

Tenia diferents antecedents policials

Els investigadors van recaptar gran quantitat de proves, resultant fonamental la intervenci√≥ d'un agent de la Gu√†rdia Civil anara de servici, que va vore com l'autor, que anava passejant pel carrer amb un gos, va trencar la lluna d'un cotxe despr√©s de colpejar-la amb un objecte. R√†pidament l'agent va alertar a la Gu√†rdia Civil, facilitant una descripci√≥ detallada de la roba i aspecte del sospit√≥s i la direcci√≥ en la que se n'havia anat. 

Amb tota la informaci√≥ obtinguda, els agents van dur a terme el visionament de diferents cambres, identificant sense cap g√®nere de dubtes a un home, amb un ampli historial d'antecedents per delictes contra el patrimoni i l'ordre socioecon√≤mic i que coincidia exactament amb la descripci√≥ que el Gu√†rdia Civil havia relatat en la seua declaraci√≥.

Els agents van constatar que l'autor no tenia un m√®tode definit, sin√≥ que actuava de manera improvisada. Per a no al√ßar sospites, aprofitava el moment de passejar als seus gossos per a trencar les llunes dels cotxes que trobava al seu pas amb rajoles, pedres i fins i tot llambordes. De la mateixa manera, els agents van corroborar que els productes, com el dissolvent que va usar per a provocar els incendis, havien sigut adquirits en un supermercat dels voltants, moments abans de produir-se. 

S'ha decretat el seu internament en una Unitat de Psiquiatria

Una volta que els investigadors van tindre plenament identificat i trobat al sospit√≥s van procedir a la seua detenci√≥. En eixe moment, portava una motxilla amb restes de plantes, trossos de tela, alguns d'ells ja cremats, diferents trossos de fusta i dos encenedors. En les butxaques, a dem√©s, portava dos veles sense usar. 

Per tals fets s'ha procedit a la detenci√≥ del presumpte autor dels fets, un home de 47 anys al que se li imputen huit delictes de danys en vehicles i quatre delictes d'incendi. Despr√©s de ser posat a la disposici√≥ del Jutjat n√ļmero 3 de Sant Vicent del Raspeig s'ha decretat el seu internament en una Unitat de Psiquiatria per a la valoraci√≥ del seu estat de salut mental.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"3 ferides en un greu accident entre un autob√ļs i un cotxe en Val√®ncia" "Troben a un perill√≥s fugitiu de la just√≠cia en Carlet"