Hui persones detingudes per la distribució il·legal de canals privats de televisió des de València

El proveïdor usurpava identitats de terceres persones per a obrir comptes bancaris
S'han detingut a 8 persones | Cedida

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup delictiu dedicat, presumptament, a la distribució il·legal de continguts audiovisuals a través del sistema IPTV i l'ús d'enllaços M3U. Els investigats, a través de diferents grups tancats de diferents xarxes socials, gestionaven l'administració i distribució del senyal il·legal a uns 15.000 usuaris de tota Espanya.

L'operatiu policial s'ha dividit en dos fases. Durant la primera d'elles s'ha detingut a sis persones i s'han fet cinc  registres domiciliaris en les províncies de València, Còrdova, Màlaga, i Zamora, tallant el senyal il·lícit i el funcionament dels panells d'administració d'IPTV, tancant els grups en determinades xarxes socials i bloquejant comptes de pagament. També s'ha demostrat que, en el període investigat, els autors del delicte van obtindre uns beneficis de 160.000 euros procedents de la seua activitat delictiva.

De l'anàlisi dels efectes intervinguts en els diferents registres, s'ha determinat que els detinguts feien pagaments a un tercer, que va resultar ser el proveïdor de gran part de les línies M3U. A partir d'eixe moment, es van iniciar les gestions pertinents per a la seua localització i la seua detenció.

Per eixos fets, els agents han detingut a dos persones més en la província de Múrcia i s'investiga a una tercera persona per la seua presumpta participació en els fets. Igualment, s'han tallat i bloquejat dos panells d'administració que oferien als seus clients multitud de canals de televisió per pagament de manera il·legal. De la mateixa manera, s'ha demostrat que l'individu, que va resultar ser el proveïdor de gran part de les línies M3U, usurpava identitats de terceres persones per a obrir comptes bancaris online per a recepcionar i desviar els beneficis obtinguts.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Busquen a un home desaparegut en Catí" "3 ferits en un accident en l'estació de tren d'Orihuela"