L'empresa britànica Victoria compra la valenciana Keraben per 274 milions d'euros

La firma busca expantir-se en el mercat europeu

L'empresa britànica Keraben, el líder de la moqueta ha començat una ampliació de capital en la Borsa de Londres per a finançar-se. La firma d'inversió Tensile Capital Management i la família Benaven han arribat a un acord per a vendre Keraben a l'empresa britànica Victoria. El preu de venda ha arribat a l'espectacular xifra de 274 milions d'euros, després d'una subhasta per l'empresa de Castelló en la qual també van participar altres fons com Bain, Carlyle i Investindustrial. En este cas, qui es va emportar la firma de taulells i banys va ser Victoria, que és una de les empreses més importants de moquetes i altres materials per a terra, la qual va fer la millor oferta per a Keraben, amb l'objectiu de créixer més en el mercat europeu. Esta operació ve seguida de l'adquisició de la italiana Ceramiche Serra, per 56 milions. 

El grup que es va fundar en Escocia en 1895, va començar centrat fins ara en el Regne Unit, Països Baixos i Austràlia. Ara Victoria vol alcançar més pes en la fabricació de terra de ceràmica i taulells a part de diversificar-se geogràficament. Per a tal fi, Victoria ha llançat hui una ampliació de capital en la Borsa de Londres, amb la qual preveu captar 180 milions de lliures. De moment hui les seues accions han pujat més del 7% en Londres amb la qual cosa augmenta el seu valor bursàtil fins a prop dels 800 milions de lliures. En el seu últim exercici la companyia va facturar 330 milions de lliures.


Per altra banda, la castellonina Keraben va obtindre uns ingressos en 2016 de 118 milions d'euros, aconseguint un benefici brut operatiu de 36,4 milions. Fins el moment l'empresa es dividia en un 77,3% de les accions en mans de Tensile, que va entrar en 2014 en l'empresa, i en un 22,7% en la família fundadora de la companyia, la família Benavent. L'operació de venda ha sigut dirigida per Baird Capital i Livingstone Partners. Ara la firma britànica intentarà mantindre al menys durant tres anys l'actual equip directiu de Keraben.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Paren un jove en un control de trànsit a València i s'enduen una sorpresa" "Temor en un barri de València per la continuïtat de brutals agressions"