Nou persones detingudes per estafar 500.000 euros a 14 empreses

Ho feies a través de mitjans telemàtics
Més de 500.000 euros estafats | El Periódico

La Guàrdia Civil ha detingut en Aldaia, en la comarca de l'Horta (València), a nou persones que han estafat a través de mitjans telemàtics uns 500.000 euros als clients de catorze empreses d'Espanya, Àustria i Portugal, segons ha informat el cos de seguretat.

Als detinguts, amb antecedents per fets pareguts i amb edats compreses entre els 19 i els 72 anys, se'ls acusa dels delictes de blanqueig de capitals, danys en programes informàtics, usurpació d'estat civil, estafa, falsificació de document privat i descobriment de secrets.

Es tracta de l'Operació Lyoko, en la que fins al moment s'han conseguit esclarir 66 fets delictius i que es va iniciar al juny de l'any passat quan dos empreses de les localitats madrilenyes van denunciar una estafa a través de mitjans telemàtics.

Han estafat a escala internacional

Per a conseguir els seus objectius, este grup atacava els comptes de correus electrònics i les bases de dades per a obtindre els de factures pendents i bancaris, a demés de clients potencials. Quan conseguien accedir al sistema informàtic seleccionaven a les víctimes i, després de fer-se passar per l'empresa real, sol·licitaven que els diners foren ingressats en un compte diferent de l'acordada.

Prèviament, contactaven amb persones que estaven travessant per dificultats econòmiques perquè foren les titulars dels comptes bancaris receptors dels diners a canvi d'un percentatge del 3%. Durant la investigació els agents han localitzat altres 12 empreses estafades, que es troben en Espanya, Àustria i Portugal, i el valor del frau arriba als 500.000 euros.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Ferida en caure-li damunt un arbre en Aldaia" "Un mort i un ferit en bolcar un tractor en Sant Jordi"