Patricia, la jove valenciana captada per una secta peruana: «L'han adoctrinat perquè veja a la família com un dimoni»

La família espera el retrobament després de les proves mèdiques i psicològiques que està rebent ella
Cartell amb les dades de Patricia quan va desaparéixer | Cedida

 

L'última hora del cas de la jove d'Elx localitzada en Perú després de ser captada per una secta satànica passa pel desitjat retrobament de la seua família amb ella un any i mig després de la seua desaparició. El pare de Patricia Aguilar, la jove il·licitana de 19 anys localitzada en la selva, confia en poder retrobar-se amb la seua filla una vegada concloguen les proves mèdiques i psicològiques que li estan practicant a ella i al seu bebè d'un mes.

El pare d'esta, Alberto Aguilar, continua a Perú i està en contacte amb el consolat espanyol, al que sol·licitarà ajuda per al trasllat a Espanya de la jove quan finalitze la recerca policial sobre el cas.

Malvivia enmig de la selva i havia tingut un fill

Patricia Aguilar va ser trobada el passat dimecres, sola i cuidant a diversos menors, entre ells el seu bebé d'un mes, en una espècie de quadra en una zona perillosa de la selva peruana, després d'un operatiu policial que va acabar amb la detenció del seu presumpte captor i líder de la secta, Félix Steven Manrique, conegut com 'El Príncep Gurdjieff', i l'alliberament d'altres dos dones i quatre xiquets.

Les següents imatges de la televisió peruana mostren els moments del rescat:

«L'han ensenyat perquè veja a la família com un dimoni»

Este pròxim dijous conclou el termini perquè el jutge decidisca si Manrique entra definitivament a la presó, tal com sol·licita la família, que, en cas que siga posat en llibertat, demanarà una ordre d'allunyament de les víctimes. 

Segons les investigacions, les persones captades per este home estarien dedicant-se a secar i pelar grans de café per a la seua posterior venda i benefici d'ell.

Mentre, Patricia es troba juntament amb el seu bebè en un alberg d'acolliment que depèn del Ministeri Públic de Perú. Tots dos estan rebent assistència mèdica, a causa de les condicions en les quals vivien en la selva peruana, i la jove, a més, està sotmesa a tractament psicològic. El pare de Patricia té por que la seua filla no vulga saber res d'ells. «L'han ensenyat perquè veja a la família com un dimoni, per a apartar-la del món». 

Imatge de Patricia Aguilar amb el seu bebé en braços | EFE

 

L'advocada de la família, María Teresa Rojas, ha assegurat a EFE que, fins que no concloguen eixos informes mèdics, el més probable és que el pare no puga trobar-se amb ella, a la qual solament ha pogut vore des de lluny sense establir contacte verbal.
 

Entrevistes com esta que li van realitzar en una televisió sud-americana fa un temps mostren la convicció que havien aconseguit inculcar a la jove en la seua ment:

Explotades sexual i laboralment

Patricia està en situació il·legal en aquell país, per la qual cosa esperen que puguen expulsar-la d'allí, però el fet que el seu bebé tinga la nacionalitat peruana complica la situació. 

Els experts, per la seua banda, ja han avisat a la família que la manipulació a la qual ha sigut sotmesa Patricia és «tan severa» que potser que no vulga veure'ls. En aquest cas, no descarten recórrer a retirar-li la custòdia temporal del bebé en favor d'Alberto Aguilar, el seu pare, que romandrà a Perú fins que puga tornar a Espanya amb la seua filla i el menut.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚLTIMA HORA: Accident amb ferits a l'Avinguda del Cid de València" "ÚLTIMA HORA: Nova mort en una platja de la Comunitat Valenciana"