La policia avisa: Si reps este missatge sobre el paracetamol no has de fer-li ni cas

Durant els últims dies ha circulat este rumor per Whatsapp
Imatge d'unes pastilles | Cedida

 

En els últims dies ha circulat un missatge amb el rumor que el paracetamol, un analgèsic molt comú, tinga un dels virus més perillosos del món, el 'machupo'. En el missatge s'assegura que l'aspirina que ve amb «p/500» ha sigut comprovada, pels metges, que conté esta anomalia. 

A més, el supòsit nou paracetamol (de color blanc i brillant) té una «alta taxa de mortalitat». Segons informa 'Cadena Ser', el missatge de mòbil també indica que es vaja compartint amb tota la família per a «salvar la seua vida». Després de que el missatge s'haja tornat viral, la Policia Nacional ha hagut d'emetre un tuit desmentint el rumor. 

«Doncs va a ser que NO!! No hi ha cap medicament amb el virus "Machupo", ni cap altre. No compartisques sense contrastar #StopBulos» expliquen en el seu comentari publicat a les xarxes socials. De moment, la publicació compta amb més de 200 retuits i més de 200 'M'agrada'. Una altra vegada més, el cos policial tornava a demanar als usuaris de WhatsApp que no compartiren cap missatge sense haver-ho contrastat prèviament.

El virus no pot sobreviure en una pastilla 

Segons informa el citat mitjà, quan es va conèixer la realitat sobre el 'machupo' com un virus mortal, l'Agència de Salut de Canadà va assegurar que no és possible que este tipus de virus sobrevisca en una pastilla. Per tant, no existeix perill algun de contraure este microbi mitjançant la ingesta del analgèsic. El bacteri (que pertany a la febre hemorrágica) no sobreviu en ambients secs, la qual cosa certifica que no pot viure en la pastilla del paracetamol.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"ATENCIÓ: El frau descobert en un Carrefour d'Espanya durant el 'Black Friday'" "Tragèdia: Se'n va dormir amb el seu bebé de 8 dies i desperta amb el seu cadàver al costat"