La Policia Nacional desarticula la major xarxa de venda il·legal de medicaments a través d'Internet d'Espanya

Detingudes 25 persones

Agents de la Policia Nacional han detingut a 25 persones i han desmantellat la major organització de venda il·legal de medicaments a través d'Internet. Els arrestats utilitzaven pàgines web amb aparença de farmàcies legals per oferir una amplísima gamma de medicaments, la majoria d'ells relacionats amb la disfunció eréctil i els tractaments per a aprimar.

Han estat intervingudes més de 400.000 unitats de 62 tipus diferents de fàrmacs, tots ells elaborats en laboratoris clandestins d'Àsia sense cap control de qualitat ni supervisió sanitària i sent potencialment perillosos per a persones amb afeccions cardíaques.

L'entrada al nostre país es realitzava des de l'Índia a través d'empreses de paqueteria fins a un centre de distribució situat en el Port de Santa María (Cadis) on eren distribuïdes als més de 6.000 clients repartits per tota la geografia nacional.

El pagament als proveïdors en bitcoins va dificultar enormement la recerca en ocultar les transaccions monetàries. Els agents han intervingut 23.000 euros en efectiu, 65.000 euros en criptomoneda bitcoin i han bloquejat 320.000 euros en el compte corrent d'un dels investigats.

  

Patrullatge per les xarxes
 

La recerca va començar a meita de l'any passat. Agents especialitzats en el patrullatge de les xarxes van detectar a diverses persones que adquirien medicaments a través d'Internet a una organització assentada a la província de Cadis. Després de nombroses gestions, els investigadors van constatar l'existència d'una xarxa de venda il·legal de fàrmacs a través de pàgines web amb aparença de farmàcies legals i que importaven els medicaments per paqueteria des de l'Índia fins a un centre de distribució situat en el Port de Santa María.

Els agents van comprovar que en aquest centre eren processats els enviaments als més de 6.000 clients distribuïts per totes les províncies espanyoles, la majoria d'ells vinculats al món de l'oci nocturn i a locals de prostitució, que adquirien el producte en la “DarkWeb” i que efectuaven el pagament mitjançant transaccions en bitcoins. D'aquesta manera l'organització pretenia ocultar els pagaments monetaris i eludir l'acció policial i judicial.Futura expansió del negociEls investigats tenien un alt grau d'especialització i usaven el navegador Tor per navegar de forma anònima i evitar ser identificats. A més, obrien contínuament noves pàgines web que posicionaven ràpidament en els diferents motors de cerca en Internet. Els agents van constatar la intenció dels investigats d'expandir i internacionalitzar el negoci en detectar que havien formalitzat contractes amb empreses a Regne Unit i així afavorir la legalització dels guanys.

Després d'analitzar tota la informació obtinguda, els agents van establir el corresponent dispositiu operatiu i van realitzar 12 entrades i registres a Cadis (5), Barcelona (3), Sevilla (1), Madrid (1), Màlaga (1) i València (1). En l'habitatge que servia com a centre d'operacions es van intervenir 400.000 unitats de medicaments de 62 varietats diferents, la majoria destinada a la disfunció eréctil i a tractaments adelgazantes.

Els agents també s'han confiscat d'al voltant de 55 paquets que es trobaven en trànsit al moment de les detencions i que encara no han estat oberts, podent contenir unes 2.000 pastilles cadascun. A més s'han confiscat 23.000 euros en efectiu, 65.000 euros en bitcoins i s'han bloquejat 320.000 euros en un compte corrent d'un dels investigats. Els agents han clausurat les pàgines web que funcionaven a manera de farmàcia virtual.La recerca ha conclòs amb la detenció de 25 persones en les localitats gaditanes de Port de Santa María (5), Port Real (1), Jerez de la Frontera (1); en les localitats barcelonines de Vilanova i la Geltrú (1) i Granollers (1), així com a la ciutat de Barcelona (2); a Motril (Granada), Linares (Jaén), Sevilla (4), Madrid (2), Alacant (1), Màlaga (2), Umbrete (Sevilla) i València (2). 

Fàrmacs potencialment perillososLa venda d'aquests medicaments a Espanya es troba rigorosament regulada sota prescripció i control mèdic especialitzat en tractar-se de fàrmacs susceptibles de produir nombrosos efectes secundaris i ser potencialment perillosos per a persones amb afeccions cardíaques. A més, els medicaments intervinguts no han passat cap control de l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris pel que es desconeix la seva composició.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última Hora: Una dona ferida a un accident a la V-30" "LA POLICIA AVISA: Els nous números als quals NO has de telefonar mai"