El relat dels fets: com l'autor del crim de Susqueda va matar la seua exparella a sang freda l'any 1997

La va esperar en un carrer durant hores, la va cridar per seu nom i li va disparar quatre trets per l'esquena
L'home, Jordi Magentí, detingut, durant el judici que es va celebrar a Girona. |  TV3

 

L'home que els Mossos d'Esquadra han detingut este dilluns acusat de ser l'autor material de l'assassinat dels dos joves del pantà de Susqueda ja tenia al seu historial delictiu haver matat a la seua parella l'any 1997. Jordi Magentí, i segons en aquell moment es va poder donar per provat per un jurat popular, va posar fi a la vida de la seua dona amb una escopeta semiautomàtica marca Browning. Imputat per assassinat, va ser condemnat a quinze anys de presó.

Era un quart de cinc de la vesprada del 4 de desembre de 1997 quan l'home, amb tres cartutxos de matar javalins a l'escopeta, va estar esperant a la seua parella al mig del carrer. Es va amagar entre uns cotxes un carrer que sabia que ella passaria i, al cap d'un parell d'hores, quan la va vore , va eixir , la va cridar pel seu nom i li va disparar per l'esquena tres tirs. L'home va ferir a la dona al lateral del cos i va acabar caient a terra.

Va tornar a carregar l'escopeta

Jordi Magentí encara portava a la butxaca un altre cartutx de perdigons, el va carregar a l'escopeta i va efectuar un últim tir a l'esquena de la dona, que ja estava estirada a terra. Un dels tirs, dels quatre que va disparar, va impactar al pulmó de la dona, destrossant-lo. La dona va morir a l'acte.

L'home la va esperar amagada entre uns cotxes per evitar que la dona el poguerà reconèixer i es poguerà defensar. Durant el judici el jurat popular també va poder donar per provat que en el moment de l'assassinat l'home patia un trastorn mental que disminuïa lleument la seua capacitat per poder controlar els seus actes, tal com es recull en la sentència que va dictar el jutge que va instruir el cas.

L'home, durant el judici, i com es pot veure en este vídeo, va explicar que s'havia «tornat boig» i que no rercordava com havia disparat contra la seua  dona. No recordava, durant el judici, si havia disparat «un tir, dos o tres.»

Des del mes d'abril de 1997 que la parella s'havia separat, tal com també es recull en la documentació judicial d'aquell moment. En el moment de l'assassinat ja no eren parella.

S'havien casat l'any 1979

Jordi i la dona assassinada, Maria Josefa G. F., s'havien casat l'any 1979 i havien tingut dos fills, l'any 1981 i l'any 1990. Un d'aquests dos fills, el més jove, també ha estat detingut pels Mossos hui per la seua relació amb l'assassinat dels dos joves al pantà de Susqueda. Els Mossos d'Esquadra estan escorcollant la casa dels dos i també la casa natal, on viu la mare i la iaia dels detinguts a Anglés. Les detencions s'han fet a Santa Coloma de Farners i Salt, on residien els dos. La detenció s'ha fet hui per evitar la fugida de l'home, que, segons els Mossos, volia marxar a Colòmbia i no tornar a l'Estat espanyol.

L'home també va ser condemnat a pagar quinze milions de pessetes a cada un dels seus fills i dos milions de pessetes a la mare de la dona assassinada.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"TRÀGICA MORT en un cementeri d'Espanya" "AL·LUCINA: Ixa la llum el lleig gest dels reis Felip i Letícia a Sofia"