Un home se suïcida abans de ser desnonat en el barri de Sants a Barcelona

L'home de 58 anys s'ha llevat la vida després que la comitiva judicial telefonara a la seua casa per a executar una ordre de desnonament en el barri de Sants

Un home de 58 anys es va suïcidar ahir en el barri de Sants, a Barcelona, després que la comitiva judicial telefonara a la seua casa per a executar una ordre de desnonament. Segons fonts de l'ajuntament, l'home estava sent atés pels serveis d'habitatge del consistori.


Quan una de les dos persones de la comitiva judicial han trucat a la porta de l'habitatge, l'home respost "un moment" i després, s'ha llançat pel pati interior de l'habitatge, segons han comunicat.


No s'ha especificat si l'ajuntament de Barcelona havia facilitat alguna solució a la víctima. El jutjat de primera instància número 3 de Barcelona va desestimar un informe municipal per a la suspensió del desnonament perquè no reunia les exigències que requereix la llei, segons ha comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La versió del TSJC


El TSJC ha comunicat que la primera data per al desnonament havia quedat "suspesa derivada de la sol·licitud i tramitació de la justícia gratuïta."  La segona data fixada estava assenyalada per a hui, 14 de juny.


Des del TSJC s'informa que "quan des del jutjat es fa lliurament a l'inquilí de la fitxa perquè indique si necessita ajuda de Serveis Socials, este no l'emplena. Això implica que el jutjat no dispose d'autorització per a traslladar als Serveis Socials informació sobre el procediment."


Segons explica el TSJC, l'advocat de la víctima va presentar "un informe de Serveis Socials en el jutjat indicant la vulnerabilitat de l'inquilí i sol·licitant la suspensió del llançament.

Amb les dades que es recullen en l'informe, el jutjat desestima la suspensió perquè les circumstàncies que allí es recullen no són les que regula el Reial decret com a vulnerabilitat que permeta la suspensió del llançament."

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Citen a declarar a l'alcalde de La Nucia per vacunar-se de manera irregular" "Omar Montes torna a ser notícia: es descontrola el seu concert a Cullera"