L’Ajuntament de València conclou la reparació i neteja de l’escultura de Vinatea

VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)

El Servici de Patrimoni Històric i Artístic municipal ha donat per conclosa la intervenció en l’escultura de bronze de Francesc de Vinatea, situada a la Plaça de l’Ajuntament de València, un procés en el qual ha segellat una microfisura que presentava i s’ha eliminat “gran quantitat de detritus de coloma que cobrien la figura de forma generalitzada”.

Un ciutadà va ser qui va alertar que hi havia una fissura a l’esquena de l’estàtua, que era realment una “microfisura”. El personal especialitzat ha procedit també a l’estucat de diverses perforacions que esguitaven l’obra. Es tracta de porus i xicotets desperfectes de fabricació, però que era “important” segellar per a evitar “qualsevol possible entrada d’aigua a l’interior” de l’obra, segons ha informat el consistori en un comunicat.

La neteja física i química s’ha dut a terme en dos fases. Després, el personal tècnic de l’Oficina Tècnica de Restauració i Manteniment de Monuments ha pogut confirmar que l’obra es troba en perfecte estat de conservació i no s’han detectat oxidacions corrosives ni clorurs de bronze.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, José Luis Moreno, ha declarat que des de la Delegació d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals continuen “treballant sense descans en la recuperació del nostre patrimoni escultòric”.

ÚLTIMES NOTÍCIES