Luis Rubiales: ‘Mai ha existit corrupció en els meus cinc anys de mandat en la RFEF’

Així ho asseguren a Europa Press els representants legals de l’expresident, que defensen que la seua gestió ha sigut “sempre neta”

MADRID, 15 (EUROPA PRESS)

L’expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales “mai” va cometre un delicte de corrupció en els seus cinc anys de mandat, entre 2018 i 2023, al capdavant d’este organisme, i presentarà una querella contra el “fal·laç” atac del president de CENAFE, Miguel Ángel Galán, dins d’una estratègia “per a carregar-li-ho”, van afirmar a Europa Press els seus representants legals.

Esta querella respon a les declaracions de Miguel Ángel Galán en una recent entrevista al diari ‘Mundo Deportivo’ en la qual, entre altres coses, va afirmar que “la corrupció està instal·lada en la federació des de fa molts anys”, incloses les etapes d’Ángel María Villar i Luis Rubiales. Quant a la de Villar, Rubiales ha manifestat que “espera i desitja que acredite la seua innocència”.

Sobre l’acusació de Galant a Rubiales, els advocats de l’exjugador asseguren que és “absolutament fals que haja existit algun tipus de corrupció”. “Esta afirmació del senyor Galà tindrà resposta davant de la justícia amb una querella on ens defensarem d’aquest nou i fal·laç atac. Un més dels efectuats per este senyor, dins d’una estratègia continuada per a ‘carregar-se a Rubiales'”, van denunciar els representants legals de l’exdirigent en declaracions a Europa Press.

En este sentit, sobre la presumpta corrupció que, segons Galán, “està instal·lada en la federació des de fa anys”, les mateixes fonts van assenyalar que “mai es trobarà cap corrupció en els cinc anys de mandat de Luis Rubiales, i es demostrarà en els tribunals”. “La gestió de Luis Rubiales, malgrat les insídies abocades contra ell, ha sigut sempre neta i mai ha existit ni un besllum de corrupció”, van afegir.

D’altra banda, van recordar que Miguel Ángel Galán va ser denunciat per l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) per presumpta estafa. Els seus cursos no es becaven en el sindicat al no tenir el respatler de la UEFA i no permetre treballar als entrenadors que ho duien a terme fora d’Espanya. AFE va denunciar una presumpta falsificació de la documentació.

“La denúncia versava sobre la falsedat de documentació d’alumnes que presentaven la realització de cursos d’idiomes, o per altres conceptes, encobrint que el que realment estaven realitzant eren cursos d’entrenador en CENAFE, per a obtenir les beques a les quals no tenien dret. Es va denunciar en la policia i la pròpia policia va demanar que s’aportaren proves i va posar a AFE en contacte amb un despatx de detectius que van acreditar aquest il·legal procedir”, van explicar davant de l’acusació que li van posar un detectiu a Galán.

ÚLTIMES NOTÍCIES