La comunitat energètica d'Albalat dels Sorells, produirà la seua pròpia energia solar abans de Nadal

Este projecte beneficiarà inicialment a més de 60 famílies i numeroses empreses que conseguiran un estalvi de fins al 20% en la seua factura de la llum
Ajuntament d'Albalat dels Sorells | Viquipèdia

La Comunitat Energètica Local de la localitat d'Albalat dels Sorells, en la comarca de l'Horta Nord (València), entrarà en funcionament la pròxima setmana. Això és, sense dubte, una de les notícies més importants que la ciutadania pot rebre.


Amb l'entrada en funcionament de la Comunitat Energètica Local, es posa la primera pedra d'un projecte que pretén abastar tot el municipi i que marcarà un abans i un després pel que fa a la relació/ús dels consumidors amb l'energia que fem servir per a viure.

La comunitat energètica local d'Albalat dels Sorells generarà la seua pròpia energia des de la setmana vinent.

Què és i com funciona una comunitat energètica local?

Una comunitat energètica és una nova manera de generar, usar i gestionar l'energia a nivell local, a través de la cooperació entre agents -ciutadania, administració local i pimes-, contribuint a crear un sistema energètic descentralitzat, just, eficient i col·laboratiu, en basar-se en la participació activa dels mateixos usuaris.

L'energia produïda amb fonts renovables -en este cas, plaques solars- s'abocarà a la xarxa elèctrica i serà mesurada per un comptador i cada soci disposarà d'un altre comptador que mesurarà la que consumisca.

Una vegada dut a terme l'encreuament de mesures dels comptadors i els usuaris, rebran un descompte en la seua factura per l'energia que han usat en el moment en el que la planta solar estava produint.  Les persones interessades a participar poden sol·licitar més informació en este enllaç.

La posada en marxa d'este projecte beneficiarà inicialment a més de 60 famílies i numeroses empreses que conseguiran un estalvi de fins al 20% en la seua factura de la llum. El sistema permetrà reduir 76,7 Tones d'emissions de CO₂, l'equivalent a plantar 1.150 arbres en 10 anys, segons s'ha calculat.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les declaracions de Joan Ribó sobre la celebració de les Falles 2021" "ATENCIÓ: Les noves dades del Covid-19 en Espanya"