Castelló multarà fins amb 450 € als pares dels xiquets que falten al col·legi sense causa justificada

La nova ordenança municipal pretén garantir el dret dels menors a l'educació amb les sancions a les famílies

Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona
La sanció econòmica pot arribar fins als 450 euros | ACN

La localitat de Castelló, abans coneguda com a Vilanova de Castelló, en la comarca de la Ribera (València), ha decidit prendre greus mesures contra l'absentisme escolar i acabar amb este problema.

Segons ha avançat el diari 'Levante-EMV', el consistori del municipi ha decidit que els pares o tutors dels alumnes que de manera injustificada falten a classe en algun dels tres col·legis o l'institut de Castelló hauran de fer front a més a una sanció econòmica que pot arribar fins als 450 euros.

Així ho recull la nova Ordenança Reguladora de l'Absentisme Escolar que, amb l'objectiu últim de garantir el dret a l'educació dels menors d'entre 6 i 16 anys -etapa en què l'educació és obligatòria-, ha aprovat l'ajuntament.

L'absentisme escolar, un problema que vulnera els drets dels menors


La imposició de multes a la família és sens dubte la novetat més cridanera. La mateixa ordenança argumenta que l'absentisme escolar és un problema educatiu que no sols vulnera els drets del menor sinó que pot derivar en un problema social com pot ser la desocupació, exclusió o problemes més greus com la delinqüència.


En este sentit, l'ordenança detalla com han d'actuar els centres escolars, el departament de Servicis Socials o la Policia Local. Finalment, en el document s'indiquen les possibles sancions en cas d'incompliment d'esta normativa, que oscil·len entre els 150 euros d'una infracció lleu als 450 euros d'una que es tipifique com molt greu.


L'ordenança contempla també la possibilitat de substituir la multa econòmica per treballs en benefici de la comunitat, que hauran d'estar relacionats amb esta problemàtica.

Cal destacar que la imposició d'una sanció no evitarà que l'expedient es remeta a la Fiscalia de Menors, sobretot en aquells casos més greus, perquè valore l'actuació familiar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari