Feministes rebutgen l'Ordenança de Convivència Cívica d'Alacant perquè revictimitza a les dones prostituïdes

L'Assemblea 8M ha manifestat el seu "total desacord i rebuig" a l'Ordenança de Convivència Cívica aprovada per l'Ajuntament d'Alacant

L'Assemblea 8M ha manifestat el seu "total desacord i rebuig" a l'Ordenança de Convivència Cívica aprovada per l'Ajuntament d'Alacant perquè considera que "revictimitza" a les dones prostituïdes. "Sempre són les persones més vulnerables els qui són sancionades i als qui més se'ls neguen drets fonamentals", ha lamentat.

L'organització feminista critica la norma

L'organització feminista ha criticat que la norma sanciona econòmicament a les dones que ofereixen els seus serveis i "se centra en la criminalització i suposades pràctiques de seguretat ciutadana i no en la protecció de les dones que estan en prostitució".

La fi és l'explotació sexual

En este sentit, ha posat l'accent que "el major tant per cent són dones que provenen del tràfic amb finalitats d'explotació sexual, és a dir, possibles víctimes", ha subratllat en un comunicat. Per tant, considera que "se'ls aplica una mesura que no ve a impedir l'explotació sexual sinó que per contra les revictimitza, provocant una major vulneració dels seus drets".

L'Assemblea 8M

L'Assemblea 8M ha denunciat que "hem assistit des de fa anys a una autèntica expansió d'estratègies de criminalització que tracten de construir nous espais jurídics que ja no són els tradicionals del codi penal". "El dret administratiu sancionador s'ha enfortit com a instrument per a sostenir la marginació i posterior criminalització de determinats col·lectius, retallant els seus drets amb les noves tècniques de control social, reforçades per l'AIXÒ de Protecció de Seguretat Ciutadana de 2015", ha recriminat.

Que es castiga?

També ha incidit en què la norma sanciona tals conductes sempre que es duguen a terme en l'espai públic i mitjançant retribució, és a dir, "es castiga esta conducta si es duu a terme per qui exerceix la prostitució i no per altres persones, de tal manera que no se sanciona la pertorbació que pogués suposar la visió de tals activitats, sinó que sanciona l'exercici de la prostitució en la via pública".

"Castiga així mateix la negociació, sent de difícil discerniment si es tracta d'una negociació on medie cap retribució. No es persegueix la demanda de prostitució, només interessa que esta demanda es produesca al carrer, tampoc importa qui està darrere de la dona prostituïda, qui és el que es beneficia", ha lamentat.

A més, ha assenyalat que l'Ordenança de Convivència Cívica "no fixa amb claredat suficient els comportaments prohibits, per la qual cosa no garanteix el principi de tipicitat de l'article 25.1 CE".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les manifestacions per un finançament just perillen per les pluges" "Milers de valencians ixen al carrer baix el lema: Un poble unit per un finançament jus"