Ford Almussafes podria perdre un 28% de treball pel trasllat de la fabricació de furgonetes a Turquia

Finalment serà Ford Otosan, la plata de fabricació de Turquia, qui es quede amb la fabricació del vehicle comercial.
Fàbrica Ford d'Almussafes | EP

 

Els fabricants de vehicles Ford i Volkswagen han anunciat que serà Ford Otosan, la plata de fabricació de Turquia, qui finalment es quede amb la fabricació del vehicle comercial que les dos empreses desenvoluparan juntes. La decisió ha sigut rebuda amb decepció i incertesa a Ford Almussafes, ja que s'esperava que la factoria ubicada a terres valencianes es quedara amb la fabricació d'eixe model, segons ha informat Las Provincias. La planta turca ha sigut l'escollida per la seua gran experiència en aquesta gamma d'automòbils.

Així mateix, des de Ford s'han fet moviments que suposaran que, respecte als vehicles comercials, tot allò que no es fabrique a Otosan, tampoc es fabrique en altres plantes, ja que traurà de mercat els seus altres models, perquè siga Volkswagen qui els fabrique. D'questa manera, els models quedaran repartits entre les dos marques de forma complementària. En aquest sentit, des de Ford i Volkswagen ja s'ha decidit el desenvolupament d'una pick-up o camioneta, que elaboraran conjuntament, a Turquia, segons han informat conjuntament les marques en un comunicat. Mentrestant, es repartiran els models de gran tamany per a Ford i les furgonetes urbanes per a Volkswagen.

Aquest context deixa en una situació incerta a la planta valenciana, ja que fins a un 28% del treball de la factoria, dedicat a la fabricació de la Ford Transit Connect, quedaria en suspens. En dades d'ocupació, serien fins a 1.600 els treballadors afectats per aquesta càrrega de treball retirada. Així i tot, s'ha plantejat des de Ford que eixa part de la plantilla podria ser reubicada en el procés de producció d'altres models.

Acord sobre vehicles híbrids, autònoms i serveis de mobilitat 

Una altra de les qüestions que estan acordant Ford i Volkswagen afecta el desenvolupament de vehicles híbrids, vehicles autònoms i serveis de mobilitat. Les dos firmes han assegurat que es pretén actuar de forma conjunta en l'exploració i investigació d'aquests segments de mercat, però de moment no han concretat molt més. Des de terres valencianes s'esperava que aquesta qüestió quedara més definida, ja que Ford Almussafes és l'única planta europea dedicada als híbrids, i açò la podria posicionar en bon lloc per a quedar-se amb eixa producció en el futur.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: La Línia 10 de MetroValencia, més a prop" "Vilafranca i Altea, Capitals Culturals Valencianes de 2019"