El nou confinament que proposa Fernando Simón torna a escena

Opina que pot ser últi per a protegir la població més vulnerable
La proposta de SImón no ha estat molt ben rebuda | Europa Press

El passat dijous Fernando Simón va explicar en roda de premsa que veia amb bons ulls un confinament per edats per tal d'aturar l'expansió del coronavirus en Espanya. Una mesura que només afectaria els sectors més dèbils de la població: «Es pot plantejar, és una mesura que pot ser útil». En el món hi ha precedents d'esta mesura, com a Itàlia, a on algunes regions han demanat confinar a tota la població major de 70 anys.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) parlava en la seua última compareixença sobre les restriccions de moviments establertes actualment en les residències de persones majors, assenyalant que l'obligatorietat de franges horàries per a les persones majors en regions com Astúries, és una mesura que té l'objectiu reduir el contacte d'este grup vulnerable amb la resta de la població.

Simón descarta el confinament total de la població

Preguntat per un possible confinament de tota la població, Simón ha respost que «probablement el confinament no arribe a ser necessari. No estem fent menys que en altres països, però ho expressem d'una altra manera». Simón va assenyalar que la tendència a l'alça dels contagis està més estabilitzada i «és molt possible que no siga necessari fer més del que estem fent».

«Si conseguim que baixe esta capacitat de transmissió per altres mitjans que no siga la vacuna, mentres arriba, sense dubte tindrem menys risc de confinaments domiciliaris, que per ara no es preveuen i, a demés, tindrem una vida molt més feliç. Crec que podem intentar-ho. El confinament 100% de compliment total durant 14 dies és impossible. Allò que conseguim amb el confinament és abaixar molt la incidència, però com més s'allargue, més impacte social i econòmic hi haurà».

Les associacions de persones grans rebutgen la proposta

La proposta de Simón no ha agradat gens a les associacions de persones majors, segons recull '65Ymás'. De fet el geriatre i president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions de Grans, Juan Manuel Martínez critica que «no es donen compte que estes coses no es poden generalitzar. Les persones majors tenen més risc, però si tenen alguna patologia prèvia. Si no, una persona de 70 és igual que una de 50. Crec que no es pot fer una mesura transversal». 

D'altra banda, la vicepresidenta de la Confederació que agrupa les Associacions dels Programes Universitaris de Persones Grans (CAUMAS), Marina Troncoso, opina que confinar per edats és «paternalisme pur. Tornem una altra volta al mateix. Pareix que no s'ha après res de l'anterior etapa». A demés, afirma que és injust aïllar als majors quan són els que han tingut un millor comportament i els que menys s'han contagiat:  «Crec que nosaltres ens podem manejar molt bé. Som els que mirem més per la nostra salut. Sabem cuidar-nos nosaltres mateixos».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els números de la pitjor setmana de la segona ona de Covid-19 en el territori valencià" "ATENCIÓ: 620 classes confinades a l'acabar la novena setmana del curs escolar valencià"