El Parkison el pateixen més de 21.000 valencians i valencianes

Hui diumenge 11 d'abril se celebra el Dia Mundial del Parkinson. En els últims cinc anys, el nombre de pacients a la Comunitat Valenciana s'ha incrementat en més d'un 2,5 %.

L'11 d'abril se celebra el Dia Mundial del Parkinson coincidint amb l'aniversari de James Parkinson, neuròleg britànic que en 1817 va descobrir el que en aquell temps va dir paràlisi agitant i que hui coneixem com a malaltia de Parkinson.

Un total de 20.173 persones de la Comunitat Valenciana estan diagnosticades de Parkinson, una malaltia que sol començar al voltant dels seixanta anys, però no es confien, ja que també pot aparéixer abans.

El nombre de pacients amb un diagnòstic actiu d'esta malaltia ha anat augmentant en els últims cinc anys. Si el 2015 hi havia 19.669 persones diagnosticades, el desembre del 2020 en sumaven un total de 20.173, ha informat la Generalitat en un comunicat. És a dir, que el nombre de persones diagnosticades ha crescut més d'un 2,5%. Del total de persones amb Parkinson a la Comunitat Valenciana, el 54% eren dones i un 46%, homes.


Què és el Parkinson?La malaltia de Parkinson és una malaltia progressiva del sistema nerviós que afecta el moviment. Els símptomes comencen gradualment. A vegades, comença amb un tremolor a penes perceptible en una sola mà. Els tremolors són habituals, encara que la malaltia també sol causar rigidesa o disminució del moviment.

En les etapes inicials de la malaltia de Parkinson, el rostre pot tenir una expressió lleu o nul·la. És possible que els braços no es balancegen quan camines. La parla pot tornar-se suau o incomprensible. Els símptomes de la malaltia de Parkinson s'agreugen a mesura que esta progressa amb el temps.

A pesar que la malaltia de Parkinson no té cura, els medicaments podrien millorar notablement els símptomes. A vegades, el metge pot suggerir realitzar una cirurgia per a regular determinades zones del cervell i millorar els símptomes.

Personatges famosos en el món amb ParkinsonEl Parkinson és una malaltia que definitivament transforma per complet la vida de les persones.

Este va ser el cas d'un dels més grans boxadors de tota la història conegut amb el nom de Muhamad Ali, qui després d'abandonar esta professió va ser víctima d'este patiment.

Un altre cotitzat i reconegut actor de Hollywood, anomenat Michael J. Fox.

Fox va sucumbir a este terrible trastorn. Amb només 29 anys, va haver d'enfrontar esta dura prova que va afectar la seua carrera. Encara l'adversitat, ha dedicat la seua vida a la lluita contra el Parkinson i trobar una possible cura per a tots els afectats.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Confirmat: ja hi ha data per l'arribada d'una nova vacuna contra el coronavirus" "Es disparen les visites a metge: el problema de les mascaretes que no esperava ningú"