Salvador Illa posa data al final de la pandèmia en Espanya i serà abans de l'esperat

El ministre de Sanitat també ha valorat les últimes novetats sobre les vacunes
Illa preveu que la pandèmia en Espanya arribe al seu final en estiu del 2021 | València Diari

L'arribada de la vacuna contra el coronavirus a Espanya és ja un fet i això obre per fi un fil d'esperances després dels durs mesos viscuts en el nostre país, que hui possiblement superarà la barrera oficial de 50.000 morts. En les últimes hores s'ha repetit el missatge que este és un gran pas en la lluita contra el virus i l'expressió més citada és que és el «principi de la fi» de la pandèmia. 

Un dels que ahir no va dubtar a expressar-se d'esta manera va ser el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que hui feia un pas més enllà i s'aventurava a posar data a este final. En una entrevista concedida este dilluns a la cadena SER, el titular de Sanitat feia este anunci sobre el final de la pandèmia en Espanya: «Es podrà produir a finals d'estiu» de l'any 2021

En este sentit, tornava a insistir en la importància que tindran les vacunes per a arribar a esta meta. «El principi de la fi és començar a posar les vacunes. I la fi és quan conseguim immunitzar al 70%», i esta xifra es podria conseguir en les últimes setmanes d'agost o al setembre segons els càlculs del govern espanyol.

Tot i este missatge d'esperança, Illa va voler fer una nova crida a la prudència sobretot tenint en compte en les dates que ens trobem. Tornava a demanar a la població que no baixe la guàrdia, ja que «són dies en què els contactes socials augmenten». Tot i això, es mostrava optimista sobre el comportament dels ciutadans: «Tinc la percepció que la ciutadania és conscient i vull aprofitar per a felicitar pel comportament majoritàriament exemplar».

La data en què s'espera rebre la segona vacuna

En l'entrevista a la cadena radiofònica, també ha volgut aclarir en primera persona que és el que ha passat amb la primera gran remesa de les vacunes de Pfizer que han patit un retard. Illa ha insistit que tot s'ha degut a «una incidència del procés de càrrega i enviament, relatiu a la temperatura». Això és el que li hauria comunicat el CEO de Pfizer.

Encara que hi haja un retard d'algunes hores, el ministre ha tornat a confirmar que el lliurament serà dut a terme este dimarts. A demés, aclaria que en cap cas esta situació «afecta el número de dosi» i que per tant hi haurà disponibles les 350.000 setmanals que estan pactades. 

Al costat destes, Salvador Illa confirmava que espera que en pocs dies a la vacuna de Pfizer se li puga sumar també la vacuna de Moderna, l'aprovació de la que està prevista per al dia de Reis, el pròxim 6 de gener. «Tot pareix que serà d'eixa manera i es donarà una valoració positiva. A partir d'eixe moment, tindrem concreció dels enviaments». 

L'arribada d'esta vacuna hauria d'augmentar molt la capacitat de vacunació en Espanya. I és que segons avançava el mateix ministre «Europa ha adquirit 80 milions de dosis de les que ens corresponen 8. Vorem com es concreten eixos lliuraments». 

Això sí, el ministre es va mostrar caut sobre la quantitat de dosi que pot rebre Espanya en les pròximes setmanes, una volta aprovada la de Moderna. «No vull especular, però totes les quantitats són rellevants, perquè ajuden a este procés de vacunació», recordant que de moment es faciliten les primeres dosis i al cap de 21 dies les segones. I encara que l'arribada de les vacunes és una notícia esperançadora, Salvador Illa no descartava que s'hagen de prendre en Espanya mesures més dures, ja que «gener no serà un mes fàcil».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Organitzen 19 festes en cases durant el cap de setmana en Alacant" "La Diputació de València presenta el major pressupost de la seua història"