Xirivella activa un servici de Whatsapp municipal per a informar als veïns

S'utilitzarà per a comunicar avisos urgents
Xirivella posa a disposició dels seus veïns un Whatsapp municipal | Pixabay

L'Ajuntament de Xirivella, en la comarca de l'Horta de València, ha activat hui, 10 de febrer, el seu servici de Whatsapp municipal amb la numeració 673 51 58 54. El Consistori, que ja està present en altres xarxes socials com Facebook, Twitter o Instagram, aposta per esta modalitat de missatgeria per la seua immediatesa i el seu gran impacte entre els usuaris de telefonia mòbil. La temàtica a comunicar a través de la xarxa Whatsapp seran els avisos urgents, com per exemple el tancament de parcs o col·legis davant una adversitat meteorològica, les alertes per climatologia i els consegüents avisos a la població, les ofertes públiques d'ocupació, l'agenda cultural i festiva del municipi, i totes les notícies que tinguen l'interés general de la ciutadania. 

L'adhesió al servici és voluntària i gratuïta. La persona interessada deu, en primer lloc, afegir als seus contactes el número 673 51 58 54 i enviar, a través de WhatsApp, un missatge amb la paraula «ALTA». En les següents hores, l'Ajuntament de Xirivella respondrà amb un missatge de confirmació i una explicació detallada sobre la política de privacitat i tractament de dades personals. En este missatge se li demanarà al sol·licitant que manifeste la seua conformitat enviant un nou missatge amb la paraula «ACCEPTE». El procés finalitza amb una última resposta per part del Consistori confirmant que la incorporació al servici s'ha realitzat amb èxit i informant a la persona usuària que podrà donar-se de baixa quan ho desitge enviant un nou missatge amb la paraula «BAIXA». 

El servici de WhatsApp municipal funciona a través de grups de nova difusió en un sentit únicament direccional. En el seu missatge de benvinguda, l'Ajuntament informa a l'usuari que no es tracta d'un grup d'interacció entre els seus membres ni tampoc d'un canal de diàleg amb la pròpia institució. Per a estes finalitats, el Consistori recorda que ja existixen altres mitjans establits. Segons Michel Montaner, alcalde de Xirivella, «un ajuntament està obligat a informar sobretot el que passa en la localitat amb rigor i immediatesa i la xarxa WhatsApp és, per la seua universalitat i fàcil accés, l'eina més eficaç per a comunicar notícies i decisions de màxim interés en el menor temps possible».

  

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un barri de València entre els 10 més 'guays' d'Europa" "La reina Letícia visitarà València esta setmana"