Alerta sanitària després de trobar la toxina botulínica en la tonyina de DIA

La tonyina ha sigut comercialitzada en València, a més d'altres comunitats autònomes

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha activat una alerta sanitària per un brot d'intoxicació alimentària provocat per la toxina botulínica detectada en la tonyina en conserva en oli de gira-sol de la marca DIA.

El brot s'ha detectat després de què quatre persones es posaren malaltes. D'elles, tres ja han sigut donades d'alta, que van menjar una ensaladilla russa casolana elaborada amb eixa tonyina. El producte afectat és una conserva de tonyina en oli de gira-sol format RO 900, de la marca DIA, amb lot 19/154 023 02587 elaborat en Frinsa del Noroeste SA amb data de consum preferent 31/12/2022.

Tonyina en conserva en oli de girasol de la marca DIA | Dia

 

El producte ha sigut distribuït per la plataforma DIA en establiments de la València, Astúries, Castella i Lleó, Catalunya, Aragó, la Rioja, Múrcia, Navarra, Castella-la Manxa, a on s'ha procedit a la immobilització i retirada dels productes afectats.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"❗ Mercadona revela tota la veritat sobre la venda de carn de La Mechá en els seus súpers" "📲 ATENCIÓ TELÈFONS MÒBILS: 2 empreses acusades de superar la radiació permesa"