Disney retira el joguet 'Forky' del mercat per suposar un risc d'asfixia

La joguet inspirat en el coprotagonista de Toy Story 4 només s'ha comercialitzat en els Estats Units i el Canadà | Encara no s'han registrat incidents
El joguet de la pel·lícula Toy Story 4 ha sigut retirat del mercat per ser perillós per als xiquets | Cedida

 

La generació Y, més coneguda com a milennials, i els seus pares, ha crescut amb les pel·lícules de Disney. Toy Story, una de les sagues més cèlebres de la companyia, va estrenar la seua quarta part el passat 20 de juny. En ella, grans i menuts van poder tornar a disfrutar de les aventures de Woody i Buzz Lightyear una altra vegada; uns recordant com la història d'estos joguets animats va encisar-los ara ja fa 24 anys, i els altres, per la seua banda, descobrint tot un món dins l'univers cinematogràfic de Disney en què les nines i els ninots són, fins i tot, més humans que els seus propietaris. 

Per no fer monòtona la història, John Lasseter, el seu creador, ha introduït sempre personatges nous. Un dels últims és Forky —en valencià significa 'forquilleta'—, un joguet creat a partir d'una forquilla de plàstic d'un sol ús. L'èxit de la pel·lícula ha sigut indubtable; tant, que els seguidors de la saga van reclamar ansiosos un joguet de Forky, que poc després va ser comercialitzada en fer cas de les demandes. No obstant això, Disney, voluntàriament, ha decidit retirar-la del mercat després de la preocupació de la Comissió de Seguretat de Productes de Consum dels Estats Units.

Pareix ser que el joguet suposa un risc per als xiquets, ja que els ulls es poden desprendre i provocar l'asfíxia dels més menuts. Així mateix, la companyia ha decidit no vendre'l més i tornar els diners a aquells que el van adquirir —uns 80.000 consumidors. Cal dir que només s'ha comercialitzat en els Estats Units i el Canadà i que, per al moment, no s'ha registrat cap incident al respecte. 

Forky naix a partir d'una forquilla de plàstic i es convertix en un dels personatges més icònics de la pel·lícula | Cedida

 

Forky, existencialisme profund 

Forky pertany a Bonnie Anderson, la xiqueta que apareix per primera vegada en la tercera pel·lícula de la saga i que és propietària, alhora, dels protagonistes. Ara bé, a pesar de què el joguet-forquilla pot paréixer un personatge tret de la màniga, el cert és que, a banda de ser entranyable, és un dels protagonistes amb més rerefons que Toy Story ha tingut.

Forky viu dins d'una crisi existencial: insistint ell mateix en què no és més que fem —un joguet fet a partir d'un cobert reciclat—, viu condemnat a fer dos funcions, la de joguet i la de forquilla, un fet que el convertix en un personatge insegur, covard, i fràgil però lleial, amb bones maneres i tendre

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mercadona retira 2 dels seus gelats més venuts per sorpresa en ple estiu" "ALERTA: El pernil que NO has de comprar en el supermercat perquè és una estafa"