FaceApp, l'aplicació de moda que podria posar en perill la privacitat de l'usuari

L'aplicació s’ha fet viral després de dos anys de la seua arribada al món de la telefonia l'any 2017
L'aplicació FaceApp podria comprometre als seus usuaris | Twitter (@TNTLA)

 

L’aplicació FaceApp s’ha fet viral després de dos anys de la seua arribada al món de la telefonia, ja que milers d'usuaris han compartit en les xarxes les seues experiències. La ferramenta, creada per la companyia russa Wireless Lab, resulta ser molt divertida i, fins i tot, addictiva ja que, mitjançant algoritmes que arriben a l’usuari en forma de filtres, convertix al protagonista de la fotografia que l’usuari tria en una persona envellida, en un ancià, en qüestió de segons. 

Recentment, esta aplicació ha millorat la qualitat dels filtres i a part d'eixa transformació, que ha resultat ser la preferida dels usuaris, l’aplicació també té la capacitat de convertir al sexe contrari, de canviar les característiques de la persona que apareix en la imatge per a que siga més atractiva, es pot posar monyo, barba, i pel contrari que la primera opció, també pots fer que la persona es rejovenisca.

Unes transformacions que pots fer a través d'una 'selfie' o pujant una fotografia ja feta del teu rostre o del d'altres persones. Per això, els usuaris de les xarxes no han tardat en reaccionar i han començat a compartir els resultats, provocant moltes reaccions, ja que una gran quantitat de les imàtgens són autèntiques bromes. 

Perill en la privacitat de l’usuari

Però FaceApp ha portat controvèrsia en un altre sentit. I és que l’aplicació russa, que et pots descarregar tant en ‘Android’ com a l’’IOS’, podria estar causant problemes de privacitat. L’usuari, en descarregar-se l’aplicació, ha d’acceptar els térmens i condicions per a poder utilitzar-la, a on es deixa clar que no llogaran ni vendran la informació a tercers fora de FaceApp sense consentiment de l’usuari.

No obstant això, entre les moltes clàusules del contracte entre Wireless Lab i l’usuari, es fa referència al fet que ells podran compartir informació amb organitzacions terceres que ajuden a la companyia a proporcionar i millorar el servici de l’usuari.

L'aplicació 'monitoritza' l'activitat que fa l'usuari. Inclou, per exemple, les pàgines web que ha visitat, la seua ubicació i també recopila 'metadades' sobre com interactua l'usuari amb el servici, segons informa el mitjà 'BBC'. Un dels aspectes que ressalten els analistes és que, a més a més, podria portar la informació a una jurisdicció diferent del país al que es troba l'usuari. D'eixa manera ho advertix en els térmens «tinga en compte que podem transferir informació, incloses dades personals, a un país i jurisdicció que no tinga les mateixes lleis de protecció de dades».

Per tant, l’empresa russa estaria deixant una porta oberta per a quw totes les dades dels usuaris de la seua aplicació puguen acabar en empreses que no tinguen cap compromís amb l’usuari de protegir-les, un fet que podria ser perillós. Abans de baixar-se l’aplicació en el seu dispositiu, l’usuari haurà de valorar la possibilitat que la seua privacitat es veja, o no, compromesa.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALERTA SANITÀRIA: Nou avís per un aliment que pot afectar als xiquets" "ALERTA SALUT VALÈNCIA: Si tens esta conserva en casa, no te la menges"