La Policia va dissoldre la festa a on s'originà el brot de Covid-19 de Castelló per les queixes veïnals

Segons els veïns, hi havia «moltes persones»
La festa se celebrà en el bloc d'edificis Grupo San Lorenzo de Castelló | Google Maps

Este dilluns la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública confirmava un brot de coronavirus en Castelló amb 16 casos. L'origen, una festa entre diferents nuclis familiars celebrada la nit de Sant Joan en el barri de Sant Llorenç de la ciutat.

Segons informa 'Mediterráneo', no va ser una reunió familiar sense més incidents, sinó que la Policia Local es va presentar allí per a dissoldre-la per les queixes veïnals. Els agents van acudir a la plaça Urban del Grupo San Lorenzo, a on hi havia «moltes persones» segons els veïns, cap a les deu i mitja de la nit.

L'organitzador de la festa, amb qui van parlar els agents, els va assegurar que posaria fi a la celebració en eixe mateix moment. Però això no va passar. Diversos grups «aïllats» es van quedar en la plaça i en la zona central dels blocs «tocant la guitarra i fent soroll».

Per eixe motiu, cap a la una de la matinada la Policia va tornar a rebre queixes dels veïns i van tornar a acudir al lloc. En esta segona ocasió, van alertar als assistents de les multes que els podien imposar i finalment se'n van anar. A pesar d'això, la Policia no ha concretat quanta gent hi havia ni si estaven respectant les mesures de seguretat.

Proves i rastreig de contactes

Este dimarts, diferents veïns de la zona han acudit al centre de salut Gran Via per a fer-se les proves del coronavirus en l'anomenat 'autocovid', sense baixar del cotxe. Encara que la Conselleria no ha concretat quantes proves noves s'han fet.

El que sí que se sap és que s'està fent un rastreig dels contactes de les persones infectades. Entre ells, es troben altres localitats i barris com Vila-real, Borriana o el barri de les Cases de la Breva, des d'on van vindre alguns assistents a la festa.

Per la seua banda, el pacient zero d'este brot seria un dels assistents, que va presentar símptomes de coronavirus dos dies abans de la celebració. A demés, venia de Lleida, a on ara mateix hi ha huit brots de Covid-19 importants.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pillades sense llicència del bar i sense mesures de seguretat en Orihuela" "Urgente: Mor ofegat en una piscina en Alacant"