Fa falta que ploga

Per a les pròximes hores tornem a anunciar pluja però com ha passat els últims dies seran precipitacions de poca entitat i només afectaran les zones més pròximes a la costaÉs cert que dimarts va ploure i que en les pròximes hores segurament tornarà a fer alguna cosa en punts de la costa de la mitat sud de la Comunitat però es tracta de precipitacions totalment insuficients tenint en compte la falta de pluja que arrosseguem. No ha plogut en trellat des de fa mesos, si no recorde malament des de finals d'agost o principi de setembre.

El mes de desembre que acabem deixat enrere va ser càlid i molt sec...i estem parlant del mes en què comença l'hivern climatològic.

La informació d'Aemet és ben clara. La temperatura mitjana va quedar 2,1° per damunt dels valors de referència per al període. La gràfica convida a la reflexió en mostrar-nos com des de 1950 els desembres més càlids s'han registrat els darrers anys, i el de l'any 2021, junt amb els de 2015, 2018 i 2019 ha resultat ser extremadament càlid.


A més, ha sigut molt sec amb precipitacions un 91% per davall del qual habitualment plou al desembre a les nostres latituds.


I per a les pròximes hores tornem a anunciar pluja però com ha passat els últims dies seran precipitacions de poca entitat i només afectaran les zones més pròximes a la costa.

Cap a migdia començarà a trencar-se la nuvolositat i de vesprada l'ambient serà fred però a la mitat nord de la Comunitat acabarà imposant-se el sol.


Demà divendres es repetirà la jugada: més núvol de matí amb pluges dèbils a la costa del sud de València i del nord d'Alacant i algun plugim a les comarques més centrals. Menys núvols de vesprada i ambient fred.

El cap de setmana la nuvolositat serà menys abundant i això tindrà conseqüència en les temperatures perquè quedaran més baixes a la nit i lleugerament més altes al centre del dia.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ni rastre de Filomena 2.0" "Pluja assegurada"