Albalat dels Sorells celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb el guardó rebut al Congrés Nacional

Albalat dels Sorells va estar present als premis del Congrés Nacional del Medi Ambient (fundació CONAMA), a Madrid, el passat dijous.

El dia Mundial del Medi ambient és una de les fites jornades anomenades per les nacions unides per a conscienciar a la ciutadania i, en especial, als governs de tot arreu, de la necessitat de tenir ben present el canvi climàtic i tot el que significa.

A Albalat dels Sorells, els propòsits i contribucions per lluitar en contra del canvi climàtic i, en conseqüència, de participar activament en el disseny i implementació de polítiques que van en la línia del que hui commemorem, fa temps que ho tenen molt clar.

En este sentit, l'ajuntament, a través del projecte "Albalat, 0,0", reflexa i implementa estes polítiques, les quals, han tingut un protagonisme especial amb el guardó aconseguit al Congrés Nacional de Medi Ambient, celebrat a Madrid, esta setmana.

En rebre el premi, l'alcalde manifestà: "El premi atorgat a Albalat dels Sorells i, en concret al projecte "Albalat 0.0" és un reconeixement a la tasca de l'ajuntament compartida amb una ciutadania conscienciada i compromesa en la lluita contra el canvi climàtic i pel futur dels nostre planeta".

Per la seua part, Sònia Clemente, regidora de Medi Ambient i responsable del projecte "Albalat 0,0", que també formava part de la delegació del nostre poble, recordava que: "les accions que portem a terme des d'"Albalat 0,0", són fets concrets que milloren l'economia de les persones, com és el cas de les comunitats energètiques; reduir la petjada de carboni i estalviar milers d'euros en la factura de la llum, entre altres, són arguments incontestables que han ajudat a convertir-nos en un municipi referent a tota Espanya"

El projecte "Albalat 0,0", basat en les sis línies d'actuació per a millorar el nostre municipi des de les polítiques mediambientals (energia, mobilitat, salut, residus, més verd i persones), ha estat guardonat amb el Primer Accèssit en la categoria de municipis fins a 5000 habitants, en el Congrés Nacional del Medi Ambient (CONAMA).

La reducció del consum energètic, produir el màxim d'energia renovable en el municipi, reduir la pobresa energètica, millorar la qualitat de l'aire que respirem o conscienciar i implicar a la ciutadania, són part dels motius que s'han valorat positivament per aconseguir el mencionat premi.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Borriana se suma a la protesta del sector pesquer pel Pla de Demersals de la UE" "La Diputació de Castelló destinarà 52.000 euros per a activitats infantils a l'estiu"