Ix a la llum el resultat de l’autòpsia de Maradona: ningú s’ho esperava

En la sang de l'argentí només hi havia alguns medicaments per a tractar la seua depressió i addiccions
Ixen a la llum els resultats de l'autòpsia de Diego Armando Maradona | Europa Press

Des de què va morir l'astre argentí Diego Armando Maradona són moltes les incògnites que envoltaven el seu cas. En un primer moment es va dictaminar que el futbolista de 60 anys havia mort per una parada cardíaca.

Entre les sospites que hi havia es comentava la possibilitat que els seus metges no l'ajudareb a temps, fet pel que Maradona encara podria estar amb vida. El seu metge Leopoldo Luque va ser imputat el passat 29 de novembre a causa de la investigació liderada per la Fiscalia de San Isidro. Els càrrecs que se li imputen són una presumpta negligència mèdica que podria haver comportat en la defunció de Maradona i, com a conseqüència, se'l tractaria com a delicte d'homicidi culpós. 

No hi havia cap classe d'alcohol ni droga en el cos de Maradona quan va morir

Ara, i després de fer les corresponents autòpsies que determinen la vertadera raó per la que va morir Maradona, s'ha confirmat que no hi havia drogues al seu organisme. No s'ha trobat alcohol, marihuana ni cap altra droga dura que poguera fer confiar en què estes havien estat part de la raó per la que va morir el '10' argentí.

Tot i no trobar cap droga, en la sang de l'argentí sí van trobar psicofàrmacs que ell prenia per a intentar millorar els seus problemes psicològics. El seu psquiatre també es troba en investigació, ja que era ell qui li proporcionava les pastilles per a medicar-se i, a demés, es trobava allà en el moment de la defunció.

Segons comenten alguns mitjans argentins com l'agència Telam, les pastilles que han trobat en la seua sang són molt comunes per a tractar-se trastorns psicològics: venlafaxina, quetiapina, levetiracetam i naltrexona.

Tal com recalca la mencionada agència, estos medicaments s'sen per depressió greu i addiccions. La venlafaxina és una droga antidepressiva que s'usa per als trastorns d'ansietat; la quetiapina és un antipsicòtic que s'usa per a la depressió i quadres greus d'addiccions; el levetiracetam es tracta d'un antiepilèptic que actua sobre el sistema nerviós central i alguns dels efectes secundaris són la somnolència i la disminució de capacitat de reacció; i la naltrexona s'usa per a evitar l'abstinència a l'alcohol i bloqueja l'efecte dels medicaments opiacis. 

La filla de Maradona parla sobre l'autòpsia de son pare

Amb tot això, no s'ha trobat cap resta d'alcohol o altra classe de droga que haja pogut complicar la situació de l'argentí i l'haja causat la mort. Sobre este tema ha volgut comentar una de les filles del futbolista, Gianinna Maradona, qui ha usat Twitter per a lamentar totes aquelles persones que esperaven trobar drogues i altres excessos en l'autòpsia de Diego Armando.

«Tots els fills de p*ta esperant que l'autòpsia del meu pare tinga droga, marihuana i alcohol. No sóc doctora i el veia molt inflat. La veu robòtica. No era la seua veu. Estava passant i jo era la boja desballestada», escrivia en el seu compte de Twitter. Alguns usuaris han recalcat que no li feia pràcticament cas a son pare i que està parlant d'ell més ara que és mort que quan estava amb vida. 

Gianinna Maradona no s'ha fet esperar i ha explicat les situacions que va haver de viure amb son pare: «No havia de passar cap altra persona a donar-li la medicació que no fora la infermera, però tenia por. I vaig anar jo. Em va obrir la boca per a que confirmara que l'havia pres. El vaig incorporar soleta. No tens ni idea de com parlava. Com a filla jo sé molt bé qui i com vaig ser. I ell també», assegura en Twitter. Estes seran les primeres festes de Nadal sense Maradona per a la família del 'crack' argentí, i el seu record encara perdura un mes després d'haver perdut la vida per una parada cardíaca. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pedro Sánchez rep una de les millors notícies abans de Nadal" "Carla Vigo, neboda de Letícia, trenca el silenci i posa contra les cordes Elionor"