3 membres d'una fundació benèfica contra el càncer infantil estafen prop d'1 milió d'euros

Els 3 membres detinguts d'una fundació benèfica per a xiquets amb càncer per estafar aproximadament 1 milió d'euros són membres d'una mateixa família i només haurien destinat a obra social el 0,47% de les aportacions rebudes

Caixes en productes de l'Associació contra el càncer Infantil que han estafat

Tres membres de la direcció executiva de la fundació benèfica contra el càncer infantil CIBI han estat detinguts per presumptament estafar prop d'un milió d'euros des de 2017. Els Mossos d'Esquadra han detingut a l'actual presidenta, la secretària i un dels vocals de la Fundació CIBI. Tots són membres de la mateixa família.

Els investigadors

Els investigadors han pogut determinar que des de 2017 fins a 2020 la fundació hauria recaptat més d'un milió d'euros en donacions i aportacions, dels quals tan sols uns 4.000 s'haurien destinat a obra social, una xifra que representa el 0,47% de les aportacions rebudes.

Segons revela 'El Mundo', la recerca es va iniciar arran de diverses denúncies de fundacions dedicades a l'ajuda a xiquets malalts de càncer. Esta fundació tenia repartides unes 12.300 guardioles per a recollir donatius en comerços col·laboradors en tota Espanya. També realitzaven actes solidaris, mercats ambulants benèfics i rifes.

La magistrada titular del Jutjat d'Instrucció 20 de Barcelona i la Fiscalia de Barcelona han decretat mesures cautelars sobre el patrimoni de la fundació, han bloquejat els seus comptes corrents i han suspés les seues activitats "fins que es puguen valorar tots els indicis aportats pels investigadors". A més, la magistrada ha decretat llibertat amb fiança per als tres detinguts i prohibició de sortir de l'Estat espanyol.

Què faig si sospite que una fundació o organització caritativa és fraudulenta?

Si sospites d'una organització o pensa que ha estat mata d'una estafa per part d'un grup fraudulent posant com a organització de beneficència pública, existeixen agències i llocs web que l'ajudaran a investigar a estes organitzacions.

Existeixen fonts públiques dissenyades per a investigar si un grup o organització està degudament constituïda i registrada amb les agències estatals i federals encarregades de regular al sector sense fins de lucre. Estes fonts proveeixen informació sobre la designació fiscal de les organitzacions, els seus informes anuals financers, i altres detalls importants.

Per a localitzar estes fonts d'informació, utilitze esta pregunta i resposta, Com amb si informació sobre una organització de beneficència pública?
 

La Comissió Federal de Comerç (Federal Trade Commission, FTC) ofereix en línia una alerta per a consumidors, Abans de fer donacions, amb consells útils per a ajudar-ho a determinar si una organització és legítima o no.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari