Apareix mort el tripulant indi desaparegut després de la bolcada d'un vaixell a Castelló

El dispositiu de rescat troba al mariner, enganxat en una escala

La tragèdia del port de Castelló s'ha confirmat este dissabte a la tarda en aparéixer el cos sense vida del tripulant de nacionalitat índia i 22 anys del vaixell mercant Nazmuye Ana, que va bolcar este divendres en el Moll del Centenari. Sembla que, el mariner asiàtic es trobava enganxat en una escala. L'ampli dispositiu continua buscant, sense descans, a l'estibador de Castelló, de 36 anys, que va desaparéixer després de l'accident marítim.

Este dissabte s'han sumat dos robots submarins, un pertanyent a la Universitat Jaume I i altre, procedent de A Coruña. També s'han incorporat a les labors de rescat bussos de Cartagena i Barcelona.

Un altre treballador de l'estiba que també va resultar ferit el divendres a la tarda en la bolcada del mercant es manté ingressat en l'UCI de l'Hospital General de Castelló, amb pronòstic reservat, però estable. Així mateix, un altre estibador es recupera ja a la seua casa després de rebre l'alta hospitalària en Urgències.

Compareixença del president de Port Castelló

El president de PortCastelló, Rafa Simó, ha atés este dissabte al migdia als mitjans davant la gravetat de l'ocorregut. "El port tancat i l'única prioritat és la cerca de les dos persones desaparegudes. Estem gastant tots els esforços i recursos per a això", deia Simó fa escasses hores, reconeixent que estaven sent moments "molt complicats".

"Quan es puga es determinarà la causa. S'estan fent recerques i no em manifestaré amb hipòtesis, però sí que puc dir que és un accident inusual pel que diuen els experts", ha incidit el president del port, preguntat per les possibles causes de l'ocorregut.

Ha agraït també Simó el suport de totes les autoritats competents, així com el desplegament d'efectius des de primera hora després d'activar-se el pertinent protocol per a fets com este: "Hem demostrat que estem preparats per a fets com este en un operatiu que és complicat, perquè els bussos han de treballar amb uns certs temps d'espera, i hi ha càrrega enganxada, una altra en celler i una altra escampada ja pel llit marí".

Les causes que van provocar l'accident estan encara per esclarir. Alguns testimonis del contratemps asseguren que tot va ser molt ràpid i que la bolcada de l'embarcació es va produir en el moment de carregar l'últim contenidor.

L'Autoritat Portuària de Castelló va activar la fase blava del seu pla interior marítim, desplegant barreres anticontaminació, en previsió que hi haja un abocament de combustible a la mar, encara que Simó ha confirmat este dissabte que no existeix perill sobre este tema.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dilluns comença el termini per sol·licitar els ajuts del pla Resistir Plus" "Dupasquier pateix un gravissim accident en Moto3"