Desarticulen una banda de deu menors que amenaçaven i agredien a altres xiquets a Crevillent

Escollien les víctimes més vulnerables i amb risc d'exclusió social
Leer en español

Una banda juvenil d'assetjadors ha sigut desarticulada per la Guàrdia Civil de Crevillent, al Baix Vinalopó. La banda estava formada per deu menors, d'entre catorze i quinze anys i estava organitzada i jerarquitzada. Els menors es dedicaven a amenaçar i agredir a altres menors als quals feien xantatge. Per tant, escollien víctimes «més vulnerables i manipulables» normalment menors en risc d'exclusió social o que sofrien bulling. Una de les seues víctimes fins i tot va patir un episodi d'autolesió, la qual cosa va portar a accelerar l'actuació de la Guàrdia Civil. Dos xiques dels deu menors, una d'elles era la líder i una altra una integrant, han sigut detingudes i després de passar a disposició de la Fiscalia de Menors han quedat en llibertat provisional amb càrrecs.

La investigació va ser iniciada per l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil, els quals van rebre una sèrie d'informes i denúncies elaborades per dos centres educatius de Secundària, en els quals s'assegurava haver detectat suposadament diversos casos d'assetjament escolar sofrits per alumnes dels dos centres, segons ha informat la Comandància.
 

 

Els agents al llarg de la investigació van intentar esbrinar la identitat dels presumptes assetjadors, també alumnes de dits instituts. De les entrevistes mantingudes amb els perjudicats, amb tots els possibles testimonis i de l'anàlisi de cadascuna de les denúncies i dels informes rebuts, es va deduir que es tractava d'un grup de menors completament organitzat i jerarquitzat, ja que els membres obeïen les ordres de la seua líder. Segons sembla, la Guàrdia Civil va vore que existia un patró en les tècniques per anul·lar a les seues víctimes i fer que estes seguiren les exigències mitjançant les amenaces, coaccions i agressions. Hi havia una «clara preferència» per a escollir a les víctimes més vulnerables i manipulables, en la seua majoria, menors amb risc d'exclusió social.
 


Una vegada identificats, els agents van procedir a la detenció de la principal líder i una altra de les integrants, les dos de quinze anys, per delictes d'assetjament escolar, lesions i amenaces. Una altra xica i dos xics, d'entre catorze i quinze han quedat en qualitat d'investigats. Els cinc menors restants, dos xics i tres xiques, no tenen eixa responsabilitat penal, al tindre només tretze anys, ja que l'edat mínima fixada per la llei espanyola per a respondre davant la justícia són catorze anys. Els deu integrants són de Crevillent i de nacionalitat espanyola.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

Comentaris