ÚLTIMA HORA

🔴 CORONAVIRUS: 899 casos en 144 localitats valencianes en només tres dies

Una dona patix cremades durant una cesària en Sant Joan d'Alacant

El Consell Jurídic Consultiu demana a Sanitat que la indemnitze
Imatge d'arxiu d'un bebé | Rolloid

El Consell Jurídic Consultiu ha demanat a la Conselleria de Sanitat que indemnitze amb 22.670 euros a una dona que va patir cremades durant una cesària a conseqüència de la deflagració fortuïta que es va produir en usar un bisturí elèctric per la inflamació d'alcohol utilitzat com a esterilitzant en l'Hospital de Sant Joan d'Alacant, en la comarca de l'Alacantí (Alacant).

Segons la sentència, els fets van passar el 25 de febrer del 2016, quan la dona tenia programada una cesària per a donar a llum al seu fill. Quan l'equip mèdic estava gastant el bisturí elèctric per a fer una incisió es va produir una deflagració, el que va provocar la interrupció temporal de la intervenció per a curar l'abdomen. 

Després, la dona va ser derivada al servici de dermatologia per a rebre tractament per una cremada de segon grau en la zona dreta de l'esquena i el lumbar. Set dies després va rebre l'alta mèdica i en els següents mesos va haver de curar-se periòdicament en la unitat de cremades. A demés, van haver d'anar a la unitat de cirurgia plàstica. 

El resultat de l'accident va ser una cicatriu principal de 20 centímetres entre l'esquena i la lumbar, junt a d'altres més xicotetes. Segons conta l'afectada, va patir una neurosi d'ansietat i un trastorn depressiu que li ha impedit la lactància al seu fill. A demés, la dona va haver de deixar de treballar temporalment i després va perdre el seu lloc de treball, segons explica, per no poder anar a la faena a conseqüència de la irregularitat del seu estat d'ànim. El seu home va haver de demanar-se una baixa per a fer-se càrrec d'ella i del fill.

Demanen una indemnització de 22.670 euros

La víctima va presentar davant el CJC un informe en el que s'avaluen els danys i a on el doctor responsable reconeix que «les cremades van ser tan greus que condicionaren la vida posterior a la cesària». I que este fet, junt amb la medicació, van fer que la lactància no prosperara. 

Per altra part, l'informe del perit de l'Administració apunta a que «hi ha indicis suficients per a reconéixer una indemnització» a la pacient perque «les cicatrius tenen la causa en una deflagració produïda durant l'operació per cesària per la inflamació d'alcohol utilitzat com a esterilitzant». El CJC considera que hi ha una relació de causalitat directa i demana una indemnització de 22.670 euros, enfront dels 75.000 euros que sol·licitava l'afectada. 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Xiquetes de 12 anys patixen un coma etílic per emborratxar-se en un institut de Calp" "Detingut per obligar a una xiqueta de 15 a passar-li fotos i vídeos sexuals en Novelda"