La Fiscalia demana 10 anys de presó per pagar amb bitllets falsos en diferents botigues de València

Es tracta d'una falsificació de «gran expansió» en la Unió Europea
L'acusat tenia desenes de bitllets falsos de 20 euros en una maleta | Pxhere

El fiscal demana deu anys de presó, per un delicte de falsificació de moneda, per a un home de nacionalitat italiana que va intentar pagar amb bitllets de 20 euros falsos en diferents establiments de València. Per eixe motiu, van registrar el seu vehicle, a on els agents van trobar seixanta-tres bitllets que imitaven als reals.

 

Els fets es van produir en agost de 2014 quan, segons relata el fiscal en el seu escrit d'acusació, l'acusat, de 28 anys, en companyia d'un altre home que està en parador desconegut, va arribar a Espanya en una caravana en la que portava desenes de bitllets falsos de 20 euros.

 

Una volta aparcat el vehicle i instal·lat en un hotel de la zona del port, l'acusat va acudir a un establiment, a on va fer una compra per valor de 4,70 €, i després a un altre de menjars, a on va fer un pagament de 4,62 €, rebent en els dos casos el canvi d'un bitllet de 20 euros fals en diners de curs legal. Finalment, ho va intentar en ultramarins 'La Parra'.

 

Va ser allí a on no va poder introduir un altre bitllet fals, perquè el propietari, Manuel la Parra, es va donar compte de què el bitllet no era autèntic. Deu minuts més tard, va tornar l'acompanyant de l'acusat, qui va tornar a intentar pagar amb el bitllet i, una volta més, va fracassar. El propietari de l'ultramarí va avisar a la Policia, que va acudir al lloc dels fets i va localitzar sense dificultats als dos hòmens, que van ser detinguts.

 

Una falsificació de «gran expansió» en la Unió Europea

L'endemà, l'acusat, propietari del vehicle, va acceptar que fora registrat i, dins d'una maleta, els agents van trobar desenes de bitllets de 20 euros que, segons el Centre Nacional d'Anàlisi del Banc d'Espanya, van resultar ser falsificacions. La Brigada d'Investigació del Banc d'Espanya ha informat al fiscal que l'origen dels bitllets és italià i de què es tracta d'una falsificació de «gran expansió» en la Unió Europea.

 

A demés de la pena de deu anys de presó, el fiscal demana per a l'acusat una multa de 5.000 euros i que indemnitze als dos propietaris dels establiments a on va conseguir introduir un bitllet fals de 20 euros amb la mateixa quantitat.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!