Tiren 11 gossos amb vida en contenidors soterrats d'Alacant

Els animals presenten un estat físic deficient, desnutrició i brutícia

Imatge d'arxiu d'un gos abandonat i desnodrit | Flickr

Els servicis municipals de Protecció Animal de l'Ajuntament d'Alacant, en la comarca de l'Alacantí, han rescatat a onze gossos de dos contenidors soterrats de la plaça d'Amèrica i en el carrer de la Devesa, localitzats amb vida pel personal del torn de nit que estava arreplegant residus. Els animals, no obstant això, presenten «un deficient estat físic, desnutrició i brutícia».

Segons ha informat el consistori en un comunicat, el descobriment s'ha fet este dimarts de matinada, en dos contenidors subterranis en el barri de les Carolines Altes. Davant de la seua localització, els servicis municipals van recuperar als animals amb vida, encara que tots presentaven «un deficient estat físic».

Els gossets han sigut rescatats pel personal del torn de nit de l'Ajuntament | Ajuntament d'Alacant

Posteriorment, van ser derivats a la Protectora Municipal d'Alacant, a on han sigut avaluats pel veterinari del centre i se'ls està fent tractaments sanitaris. Per a conseguir informació que puga ser rellevant en la investigació, la Policia Local ha demanat col·laboració ciutadana per a localitzar i identificar al responsable d'este acte, tipificat com a delicte en el Codi Penal. És per això, que qualsevol que puga aportar alguna dada o prova pot dirigir-se directament a la Policia Local, al 112 o al departament de Protecció Animal de la Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament d'Alacant.

La regidora, Julia Llopis, ha informat que els gossos poden ser adoptats i ha fet una crida als ciutadans per a que «avisen o denuncien quan sospiten o tinguen indicis que s'està maltractant animals perquè s'inicie una investigació». Com la que de fet, s'ha iniciat ara mateixa per a poder aclarir les causes i els responsables dels fets.

Estats de diferents gossos que han pogut ser rescatats | Ajuntament d'Alacant

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Roi, el futbolista adolescent capaç de superar esta malaltia greu" "Crema una nau industrial, amb desenes de treballadors dins, en Alcoi"