La Palma està desallotjant a persones dependents i als animals de granja pel risc d'erupció del volcà

El tremolor de 4,2 graus s'ha produït a les 11.16 d'este diumenge i s'ha estés per l'Illa | La deformació del terreny aconsegueix els 15 centímetres i el semàfor es manté en groc | S'han produït despreniments en El Paso

El Cabildo de la Palma ha informat del tancament de senders i pistes forestals. També la suspensió de la caça menor, en els municipis afectats per l'alerta per risc volcànic. Es tanquen els senders i pistes forestals que transcorren pel Paso, Els Plans de Aridane, Fuencaliente i Villa de Mazo.

<

>

Així ho ha anunciat.

La Corporació insular ha decidit suspendre la jornada de caça menor en El Paso, Els Plans de Aridane, Fuencaliente, Tazacorte i Villa de Mazo.

Com a mesura de precaució també ha procedit al tancament de l'Àrea Recreativa del Refugi del Pilar, del Centre de Canelles de Foc i accés a la Cova dels Coloms. També es prohibeix l'accés a la resta de cavitats localitzades en la zona.

Protocol d'evacuació

Canàries tremola per una possible erupció volcànica. Els experts asseguren que pot ser immediata i les autoritats han decretat l'alerta groga. S'han registrat més de 4.500 sismes en els últims dies.

El Cabildo ha anunciat que es desallotja a les persones dependents i als animals de granja per a guanyar temps en cas que es donés algun tipus d'evacuació massiva.

Els experts indiquen que és possible predir la primera erupció, ja que tindria una primera fase explosiva amb flux de lava, cendra. També indiquen que seria possible que el magma no isca per un dels volcans ja existents, sinó que apunte per noves esquerdes i forme un nou.

<

>

Han d'estar preparats

Els habitants de la Palma han de tenir preparada una maleta amb els estris personals i més importants per si han de ser desallotjats amb urgència. Els pavellons i camps de futbol s'han habilitat com a punts d'informació.

<

>

<

>

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor un home en la missa de la Soletat" "Veïns de València porten tres nits seguides sense dormir pel botelló"