Polèmica pels cartells sexistes d'una festa de Bombers i Policia a València

La regidora de Protecció Ciutadana creu «desafortunades» les imatges i diu que els agents han de ser «exemple en la lluita per la igualtat»
Cartells de sindicats policials i de bombers de València acusats de sexistes| EspañaDiario.es

La regidora de Protecció Ciutadana en l'Ajuntament de València, Anaïs Menguzzato, ha demanat este dijous que es retiren els cartells amb imatges «molt desafortunades i masclistes» que el Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers (SPPLB) ha publicat per a anunciar un sopar este divendres.

  

  

Menguzzato ha destacat que «en la Policia Local de València no cap este tipus de manifestacions» i ha considerat que estos agents «han de donar exemple en la seua lluita per la igualtat». Ha dit que «afortunadament» açò és «el que fa la majoria» però ha lamentat que «un dels sindicats haja mostrat en els seus cartells imatges que són molt desafortunades i masclistes».

  

La responsable municipal ha sol·licitat la «retirada» dels cartells i ha instat al SPPLB a «disculpar-se, en general, amb les dones» i, «especialment, amb les dones policia, que són professionals i no l'entreteniment de ningú com li les representa en eixes imatges».

«Compromís» de l'Ajuntament contra la violència de gènere

Anaïs Menguzzato ha subratllat el «compromís» de l'equip de govern de l'Ajuntament de València, conformat per Compromís, PSPV i València en Comú, i el seu «en la lluita contra el masclisme i la violència de gènere». L'edil ha agregat que la Comissió d'Igualtat de la ciutat serà també la que «estudie les mesures oportunes que considere» adoptar enfront dels cartells emesos pel citat sindicat.

La campanya ha sigut difosa a través de les xarxes socials i de WhatsApp i ha corregut com la pólvora, una cosa que no fa més que empitjorar la seua influència i perjudicar a la reputació del cos policial i de bombers de la capital valenciana.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat de la Comunitat, Mónica Oltra, ha afirmat que la Direcció general de la Dona es farà càrrec d'una recerca per a estudiar les mesures oportunes i que «actuarà si considera que hi ha components sexistes».

Mónica Oltra, vicepresidenta de la Comunidad Valenciana | EspañaDiario.es

 

Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista


Fa un mes que el Govern valencià va firmar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, amb el suport de 63 institucions, associacions cíviques, col·lectius socials i econòmics de la regió. El pacte compta amb 293 mesures concretes, entre les quals es troba precisament un esment a la comunicació i publicitat sexista.

Polèmica també en el Festival Eròtic d'Alacant

Este no és l'únic cas que ha remogut la societat i política valencianes i relacionada amb el sexisme. Fa tan sols uns dies va sorgir la polèmica per uns cartells promocionals del Festival Eròtic d'Alacant celebrat durant el cap de setmana passat.

Diverses veus es van alçar per a criticar que en la pàgina web del Festival apareixia «una dona en roba interior, sessions fetitxistes amb una esclava i, com a novetat, una nina de silicona hipersexualitzada», en paraules de Rosa Mustafá, diputada socialista en la Comunitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ARA MATEIX: Explosió mortal a Barcelona" "TRAGEDIA A ESPANYA: Mor una xica de 19 anys en un surrealista accident"