València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Polítics valencians condemnen l'últim «assassinat masclista» a Vinaròs en un dia simbòlic i després d'un «mes complicat»

La vicepresidenta, Mónica Oltra, ha fet diverses referències a les tres víctimes d'este mes a la Comunitat
Concentració al Palau de la Generalitat | Europa Press

 

Representants del Consell i d'altres partits valencians han guardat este dissabte tres minuts de silenci per l'últim cas de violència masclista ocorregut este passat divendres a Vinaròs, on un home presumptament va disparar a la seua exparella i després es va suïcidar. L'acte de condemna coincideix en una data simbòlica, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, i després «d'un mes complicat», amb tres casos a la Comunitat Valenciana.

Així ho ha expressat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, enfront de les portes del Palau de la Generalitat a València, que han congregat a polítics i a ciutadans al voltant en un acte de repulsa contra la violència de gènere, per a mostrar-se «al costat de les víctimes i completament en guerra amb els agressors». 


«Ha sigut un mes complicat. Ens hem vist ací tres vegades este mes», ha lamentat Oltra, abans de destacar que este dissabte, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, és un «dia simbòlic». «Hui hem hagut de tornar als carrers perquè sàpien els agressors que esta societat assenyala el masclisme», ha agregat. 


La vicepresidenta s'ha referit a la campanya llançada per la Generalitat amb motiu del 25 de novembre, una iniciativa amb la qual la pretén que «tota la societat se senta interpel·lada en contra de la violència masclista». 

Oltra ha reivindicat que «no és possible que hi haja silenci quan una persona sap que la seua companya de treball, la seua germana o la seua amiga està vivint una situació de violència de gènere». «Hem de denunciar, abrigallar a les víctimes i assenyalar a l'agressor, no podem deixar-les soles en eixa gran faena que és denunciar i eixir d'eixa situació d'anul·lació que l'agressor practica durant anys», ha defensat. 


«Hui, per Katarina —la víctima de Vinaròs—, per les altres cinc dones i xiquetes assassinades enguany; nosaltres en peus, tota la societat unida, amb les víctimes. Protegint-les i absolutament enfrontats als agressors, perquè nosaltres diem que no tenen lloc en la nostra societat», ha manifestat, per a emfatitzar que «una societat decent defensa a les seues dones, una societat sana no mata a les seues dones».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram