Rebaixen la pena a quatre anys de presó per a un home que va assassinar la seua parella tirant-la per l'escala a València

Es demanaven inicialment 14 anys per aquest crim masclista
Imatge del 22 de febrer de 2017 en la qual la Policia Nacional condueix a l'home ara condemnat per a fer una reconstrucció dels fets en el seu habitatge. | EFE

 

Un agressor que va matar la seua parella en València tirant-la per l'escala després d'una discussió ha obtingut una reducció de pena fins a quedar-se en tan sols quatre anys de presó, una pena ridícula en el que va ser un crim de violència de gènere. L'assassí va perpetrar el crim en un habitatge de l'avinguda Tres Creus de la capital valenciana en febrer de 2017, i iva acceptar ahir aquesta breu pena de presó després que les acusacions arribaren a un acord de conformitat amb la defensa. Dels catorze anys de presó que se li demanaven inicialment, la Fiscalia va rebaixar la seua petició en deu anys al considerar que no es tracta d'un assassinat sinó d'un «homicidi imprudent».

No s'ha practicat cap prova en la sessió de judici, al tractar-se finalment d'una condemna inferior als sis anys, però el Ministeri Fiscal va modificar el seu escrit de conclusions i a pesar que inicialment apreciava una clara intencionalitat d'assasssinar-la per part de l'acusat, va optar en canvi, per causes que es desconeixen, per rebaixar considerablement la pena sol·licitada de manera inexplicable, ja que queda demostrada la voluntat de l'assassí masclista per acabar amb la vida de la seua víctima.

La Fiscalia sosté com a argumentació a l'inexplicable acord, que hi havia «poca càrrega probatòria» i existia el risc que el jurat declarara innocent a l'acusat. De la mateixa manera, la fiscal sosté que s'ha respectat la voluntat de les filles de la víctima, qui preferien assegurar-se la condemna del seu assassí i no haver d'afrontar un judici on es poguera arribar a qüestionar a la seua mare. Segons la fiscal han tingut en compte que l'assassí ja estava complint una condemna per tràfic de drogues i tenien la tranquil·litat de que està a la presó i se li suma la pena.

Els fets van ocórrer el 21 de febrer de 2017 quan l'agressor, de 55 anys, a les 17 hores de la vesprada «va sacsar a la seua parella amb la força suficient per a fer-la caure pel buit de l'escala» en el replà del tercer pis de la finca. La víctima va morir per una hemorràgia aguda causada pel politraumatisme. L'homicida va confessar, i es trobava en presó provisional des del dia de la seua detenció. Malgrat això va canviar les seues declaracions segons li convenia, ja que, des del principi havia negat el crim i al·legava que ella mateixa va caure «voluntàriament» pel buit de l'escala després de la discussió. A més, inicialment va mentir negant inclús que coneguera la víctima, fins que el Grup d'Homicidis de la Policia Nacional va demostrar que els dos havien mantingut una relació sentimental durant tres mesos.

Se li aplica la circumstància d'agreujant per parentesc, i se'l condemna per un delicte de mals tractes amb una pena de 60 dies de treballs en benefici de la comunitat. Pena ridícula en comparació als catorze anys que inicialment demanava la Fiscalia per un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'haver comés el crim per motius de gènere.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els bombers extingixen un incendi en una escala d'un edifici a Sagunt" "Condemnat per emmagatzemar més de 15.000 arxius de pornografia infantil a Castelló"