Sis persones detingudes per suplantar l'examen d'obtenció de la nacionalitat en València i Alacant

Cobraven entre 1.000 i 3.000 euros per a que els feren l'examen per ells
Han pillat a 6 persones en el territori valencià | Ajuntament d'Alacant

La Policia Nacional ha detingut a 25 persones en set províncies, 4 d'elles en la de València i 2 en la d'Alacant per falsedat documental, ja que suplantaven la identitat d'estrangers residents legals en Espanya per a superar l'examen de coneixements d'espanyol necessari per a obtindre la nacionalitat a canvi d'entre 1.000 i 3.000 euros.

Les detencions, en la seua majoria de ciutadans xinesos, pakistanesos i nigerians, es van efectuar els dies en què es van fer les proves a Madrid (13 arrestats), Barcelona (1), Lleida (2), Alacant (2), València (4), Màlaga (1) i Terol (2), segons informa este dimecres la Direcció General de la Policia Nacional.

L'Institut Cervantes fa cada mes un examen parlat i escrit per a l'obtenció del DELE (Diploma d'Español com a Llengua Estrangera) requisit per a obtindre la nacionalitat espanyola per part dels residents legals al nostre país.

Cobraven fins a 3.000 euros per examen

A causa de la dificultat per a obtindre el certificat si no es domina l'espanyol, els interessats contactaven amb altres estrangers de la seua mateixa nacionalitat i amb aparença física pareguda perquè suplantaren la seua identitat el dia que havien sigut convocats a l'examen. Els preus que cobraven els detinguts estaven entre 1.000 i 2.000 euros, arribant a pagar un resident 3.000 euros.

Per a trobar als possibles infractors, la Policia Nacional va dissenyar un dispositiu en cada centre d'examen de l'Institut Cervantes, de manera que es van personar agents en 139 seus de 40 províncies a més de les Ciutats Autònomes de Ceuta i Melilla.

Els agents van verificar la identitat de 3.484 persones, obtenint com a resultat la detenció de 18 persones per falsedat documental. Posteriorment, es va detindre a set persones que havien facilitat la seua documentació perquè es presentaren a l'examen per elles, permetent el frau. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El vent destrossa el pessebre i la carpa a on es fan les PCR de Calp" "Ferit en un accident de moto en Sagunt"