Desconvocada la vaga de Renfe per al pont del Pilar

Segons els maquinistes "Renfe ha acceptat recuperar tots els trens, totes les plantilles i la integritat de l'empresa i els seus empleats" i deixar el servei igual que abans del Covid
Milers de viatgers es queden a l'andana per la supressió de trens en hores punta |

Malgrat haver-se dit una mica de tot durant els últims dies, el Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF) i Renfe han aconseguit un acord la nit del dijous que permet desconvocar la vaga que ha mantingut en suspens el transport en ferrocarril des del 30 de setembre, on no s'han complit els serveis mínims.


L'acord arriba després que el comité d'empresa i la companyia hagen mantingut reunions durant tot el dia.
Segons el sindicat, RENFE ha decidit atendre "les demandes" per a "recuperar el servei públic que abans del Covid prestava la companyia als ciutadans".

"El Grup Renfe ha acceptat recuperar tots els trens, totes les plantilles i la integritat de l'empresa pública i els seus empleats", ha assenyalat en un comunicat.


SEMAF ha explicat que un altre dels acords que han aconseguit és "el compromís de mantindre la integritat de l'empresa i del seu personal enfront de privatitzacions i transferències".


El sindicat ha insistit que en l'actualitat els serveis ferroviaris presentaven "un dèficit de 861 trens menys al dia, en comparació amb un dia similar de 2019".

Aquestes xifres, segons l'organització sindical, suposen "25.830 trens menys al mes i 309.960 trens menys a l'any". "Un servei que la companyia havia deteriorat aprofitant la pandèmia del COVID 19, i que no pretenia recuperar", han criticat.

Per part seua, Sindicat Ferroviari (SF), per part seua, sí que manté el pols amb Renfe i segueix amb la seua vaga convocada per als dies 8, 11 i 12 d'octubre. En el seu cas, les protestes seran de 7 a 9 hores i de 18 a 22 hores (les del SEMAF solien ser de 24 hores), amb uns serveis mínims marcats pel Departament de Treball del 85%. La previsió, a diferència del succeït en jornades anteriors, és que es mantinguen aquests serveis essencials.Mesures en marxa

 

Segons el comunicat de l'empresa, l'acord amb el sindicat "contempla una sèrie de mesures per a recuperar progressivament els serveis suprimits per la pandèmia", cosa que, segons Renfe, ja s'estava duent a terme.

Per a això, reclama la companyia, "és fonamental la incorporació al servei dels nous maquinistes de Renfe, que han de superar els processos de formació i homologació necessaris previs a l'inici de l'activitat de conducció de trens de viatgers", cosa que també s'ha retardat a causa del coronavirus, segons al·lega l'empresa.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha dit en el seu compte de Twitter que l'acord confirma mesures que Renfe ja tenia en marxa, com la recuperació de serveis i la incorporació de nous maquinistes.


Vaga desconvocada

 

Per part seua, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha confirmat que el sindicat de maquinistes SEMAF i RENFE han arribat a un acord per a desconvocar la vaga, que "confirma mesures" que la companyia "ja tenia en marxa".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Diputació de València obri les portes dels seus palaus pel 9 d'Octubre" "L'Alta distinció per al 9 d'Octubre reconeix als equips de vacunació COVID"