La Generalitat pretén permetre el bany en les platges abans d'hora

El Consell ha traslladat la seua petició al Govern central
El Consell demana avançar el bany en les platges abans de la fase 2 | Visit Benidorm

Prendre el sol i banyar-se en la mar són activitats que no estan permeses encara en les platges valencianes. El 'Pla per a la transició cap a una nova normalitat' permet fer-ho a partir de la fase 2, però el territori valencià continuarà en la fase 1, com a mínim, una setmana més pels contagis que continuen havent.

A pesar d'això, les localitats costaneres valencianes ja han començat a omplir-se de turistes que es traslladen a les seues segones residències amb l'arribada del bon oratge. A demés, enguany no han d'esperar a que els més menuts acaben l'escola. Però, tot i tindre la mar a un peu de casa, no es podran banyar ni prendre el sol, de moment. Les úniques activitats que estan permeses, ara com ara, en les platges, són passejar i fer deport.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Petició del Consell: Banyar-se en la mar abans de la fase 2

Per tot açò, el Govern valencià planteja ampliar els usos de les platges abans d'entrar en la fase 2 i ja ho està negociant amb el Govern central. Els arguments del Consell són les singularitats territorials, que han defés des de l'inici de la crisi.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ja va demanar diumenge passat al president del Govern, Pedro Sánchez, flexibilitat en l'ús de les platges. Este dimarts, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, preguntat per esta qüestió, ha assegurat que els últims estudis confirmen que l'aigua de la mar i l'arena no «faciliten la transmissió», motiu pel que es podria atendre esta petició valenciana.

A demés, la Comunitat Valenciana no seria l'única que estaria plantejant-se esta flexibilització: l'Ajuntament de Barcelona, ciutat que, a demés, encara continua en la fase 0, també està considerant poder ampliar els usos de les platges, tenint en compte les demandes de la ciutadania.

Una qüestió en debat

Una qüestió, en resum, que encara s'està debatent i que, en el cas que el Govern donara el seu vistiplau, no seria immediata, ja que, segons el Butlletí Oficial de l'Estat, «els banyistes hauran de fer un ús responsable». Açò significa que s'haurien de mantindre les mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries, com mantindre la distància de dos metres, cosa que hauria de ser regulada per a evitar aglomeracions.

En este sentit, fins i tot s'han creat ja aplicacions mòbils per a controlar l'aforament de les platges demanant cita prèvia des de casa abans d'anar a la mar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El problema que patixen molts valencians i pot empitjorar el coronavirus" "Perd la vida a causa del coronavirus una jove de només 37 anys"