El JOC, Centre Social Joventut, Oci i Cultura de Xàtiva obri les portes

Este centre va eixir d'una proposta dels pressupostos participatius
Visita a JOC per l'alcalde, Roger Cerdà; la regidora de Joventut, Lena Baraza, i la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo. | Ajuntament de Xàtiva

 

Hui divendres 14 de desembre, obrirà les seues portes el nou servei municipal JOC, Centre Social Joventut, Oci i Cultura. A partir de les 18:30 hores, el centre quedarà obert per al públic en general. Prèviament, a les 17:30 hores, hi ha prevista una visita dirigida a associacions i col·lectius de la ciutat. El nou servei municipal que l'Ajuntament de Xàtiva ha habilitat al Barri Nord-Oest es troba ubicat a la confluència entre els carrers Abú Masaifa i Poetes Xativins. Per a eixe dia, s'ha previst un programa d'actes d'inauguració, amb batucada, tallers infantils i finalitzant amb festa jove, amb l'actuació de DJ Baldoví Live Drums i DJ Márquez.

 

El JOC és un espai diàfan de 400m2, insonoritzat i dotat amb un ampli equipament per a l'ús juvenil i també de la ciutadania en general: tennis taula, billar, futbolí, diana, projector-pantalla gegant, 4 TV Led, 2 consoles Nintendo Switch, 2 consoles Play Station 4, ordinadors portàtils, WiFi, zona amb sofàs, jocs de taula, etc. 

 

El centre comptara amb psicòlegs, educadors i monitors

 

El centre obrirà tots els dies de la setmana, amb diferents horaris en funció dels serveis que s'oferiran. Un dels usos principals respondrà a la necessitat d'oferir alternatives d'oci als joves, adolescents i preadolescents de la ciutat des de l'àmbit municipal. En eixe context, JOC obrirà divendres i vespres de festiu de 17:00h a 00:00h, dissabtes i festius sense dia escolar a l'endemà, de 17:00h a 1:00h i diumenges i festius amb dia escolar a l'endemà, de 16:00h a 20:00h. Per a tal fi, el centre comptarà amb programació juvenil que integrarà l'oferta confeccionada per Joventut i la proposada pels mateixos usuaris de manera participativa.

El JOC, Centre Social Joventut, Oci i Cultura de Xàtiva obri les portes | Ajuntament de Xàtiva

 

Altres serveis que es prestaran des de l'espai JOC tenen més a veure amb l'àmbit de benestar social. En aquest sentit, el centre obrirà entre setmana, oferint diversos programes atesos per personal qualificat, com ara psicòlegs, educadors i monitors. 

 

Programes per a gent adulta, jove i infantil

 

Concretament, als matins de dilluns a divendres es duran a terme els programes 'Mentalis' (de 9:00h a 13:00h), per a gent adulta amb principis de demència senil o d’Alzheimer, i el programa 'I ara què?' (de 9:30h a 13:30h), focalitzat en persones amb diversitat funcional, amb activitats adreçades a aconseguir autonomia personal i adaptació social, atendre necessitats bàsiques, terapèutiques i socioculturals, així com a desenvolupar habilitats socials i proporcionar suport i assistència a les famílies.

 

Continuant amb aquesta programació de serveis, a les vesprades de dilluns a dijous es durà a terme el programa 'Gambaru' (de 16:00h a 17:30h), per a xiquets i joves d'entre 6 i 16 anys, amb l'objectiu de recolzar aspectes escolars i treballar habilitats socials, i també es programaran diversos tallers i activitats lúdiques, entre les 16:00h i les 18:30h. Així mateix, durant les vesprades de dilluns a dijous, i coordinat amb el programa 'Gambaru', es realitzaran diversos tallers d'oci i aprenentatge per a xiquets d'edats compreses entre els segments de menors de 6 anys, de 6 a 12 anys i de 12 a 16 anys.

El JOC, Centre Social Joventut, Oci i Cultura de Xàtiva obri les portes | Ajuntament de Xàtiva

 

Això no obstant, JOC romandrà obert per a l'ús de totes i tots els joves i associacions de la ciutat, amb horari de dilluns a divendres de 8:30h a 14:00h i de dilluns a dijous de 17:00h a 21:00h.

 

Proposta elegida dins dels pressupostos participatius

 

Cal recordar que aquesta instal·lació va ser un dels projectes elegits per la ciutadania dins dels pressupostos participatius 'DecideiXàtiva’16' a proposta, entre d'altres, de l'associació de veïns del Barri Nord-Oest i del Consell d’Acció i Política Social de Xàtiva (CAPS), un dels òrgans de participació creat durant la present legislatura. A més a més, l'equipament del JOC va ser el projecte més votat en el 'DecideiXàtiva’17', a proposta de la xarxa de corresponsals juvenils d'InfoJove Xàtiva.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Kiko Matamoros acaba amb els rumors i confirma la seua nova relació" "FLIPA: Un jove valencià demana matrimoni a la seua nóvia d'esta manera curiosa"