Retiren esta espècia dels supermercats valencians per la presència de substàncies tòxiques

Lidl retornarà els diners sense la necessitat de presentar el tiquet

Orenga
Retiren alguns lots d'orenga en Lidl | Pixabay

Lidl ha anunciat la retirada d'un dels seus productes més quotidians: l'orenga. Segons un comunicat en el seu lloc web, Lidl Espanya ha hagut de retirar del mercat els lots de l'espècia, de la marca Kania. A demés, la cadena demana que no es consumisca i es retorne la «Kania Orenga, 7,5 g amb data de consum preferent 07/2022 i el número de lots LA91832 i LC91834 del proveïdor WEIAND GmbH».

Les xarxes socials estan alertant constantment dels perills per a la salut de consumir esta orenga que es comercialitza en Lidl, perquè segons ha informat, «en controls interns, s'ha detectat un valor elevat d'alcaloides pirrolizidínics», que podria arribar a ser tòxic. «Els alcaloides són components vegetals procedents de plantes no desitjades que creixen al costat dels cultius i no s'han separat correctament durant la collita. Estos poden provocar afeccions hepàtiques en cas d'ingesta prolongada», comunica Lidl.

Els altres lots i productes de Kania estan en perfecte estat

La cadena alemanya ha retirat els lots mencionats de la venda i sol·licita a tots els clients que els retornen en qualsevol establiment —es reemborsarà el preu de compra sense necessitat de presentar el tiquet—. Cal dir que, tal com explica Lidl, la presència d'esta substància tòxica no afecta els altres productes de la marca Kania ni cap altre lot.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari