Sanitat activa una alerta sanitària per un producte amb listeriosi venut en territori valencià

Sanitat ha advertit de diversos lots de medallons de foie dels supermercats en detectar la presència d'este perillós bacteri
Una imatge de foié de Patés Zubia | Patés Zubia

Nova alerta sanitària que afecta al territori valencià. L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició ha retirat diversos lots de foie fabricats en una empresa basca i comercialitzats per gran part de la Península després de conéixer que estan contaminats per listeriosi. Afortunadament i tal com recull el mitjà ‘España Diario’, fins al moment no s’ha detectat cap cas de persones afectades.

Amb tot, i com que el període d’incubació del bacteri encara no ha passat, Sanitat ha demanat que tots els que hagen adquirit algun producte d’esta marca els retornen a les botigues on els hagen comprat.

Una gran quantitat de lots afectats

Quant a l’empresa ‘Patés Zubia’, ha apuntat que l’arrel del problema és «una contaminació encreuada puntual que ha contaminat els medallons durant el procés productiu». En este sentit, els productes afectats són: Medallón Bloc de Pato 30% 70 gr (lotes 985, 988, 1009 i 1012), Medallón Foie Gras de Pato Mi Cuit 75 gr (lots 986, 1001), Medallón Bloc de Foie Gras de Pato 70 gr (lots 987, 1002, 1008 i 1013), Medallón Bloc de Foie Gras Pato Pasas 75 gr (lots 999, 1003 i 1010), Medallón Foie de Canard 70 gr (1000, 1004, 1007 i 1011) i Medallón de Foie Gras de Pato Mi Cuit 50 gr (lots 353 i 354).

Distribuïts per gran part d’Espanya

Com no podia ser d’altra manera, ‘Patés Zubia’ ja ha aplicat les «mesures correctores» oportunes, com ara la realització d’analítiques permanents, a més de la «neteja i desinfecció de les àrees afectades».

Quant a la seva distribució, els lots en qüestió han sigut repartits en supermercats del territori valencià, però també d’Andalusia, Astúries, Illes Balears, Cantàbria, Castella – La Manxa, Castella i Lleó, Madrid, Catalunya i País Basc.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els comerços valencians obriran este diumenge per les rebaixes de gener" "Un veí de Castelló es convertix en milionari gràcies a la Primitiva"