El ‘passaport COVID’ estarà vigent a partir de l'1 de juliol

Els països de la Unió Europea i el Parlament Europeu han arribat a un acord per a posar en marxa el 'Certificat COVID digital', que permetrà reactivar el turisme entre els països membres

Brussel·les ha acordat la posada en marxa i les condicions del 'passaport covid' amb l'objectiu que estiga funcionant "com més prompte millor", ja que permetrà els viatges i la mobilitat a Europa.


La reunió ha sigut decisiva per a aprovar el passaport covid. Les negociacions estaven "bastant avançades" pel que esta podria ser la reunió definitiva, encara que continuen demanant que les proves PCR siguen gratuïtes, alguna cosa que Espanya va admetre que "era difícil d'assumir", tal com va afirmar la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que va indicar que la despesa que "més preocupa" és poder sustentar "el sector turístic".


L'Eurocambra vol que estos test siguen gratuïts per als turistes que es vulguen desplaçar per la Unió Europea i que el certificat covid eximisca de realitzar una quarantena. Amb esta mesura pretenen evitar "la discriminació" entre els turistes que podran viatjar per haver rebut la vacuna contra la COVID-19 sense cost.
Turistes de fora de la UE


El passaport covid a més de permetre recuperar el turisme dins de la Unió Europea, també permetrà el turisme de fora de la UE, ja que Brussel·les ha fet un pas avant amb els passatgers fora de les fronteres de la UE i s'espera que en els pròxims dies es puga rebre als turistes estrangers després de més d'un any, encara que hauran de presentar que han rebut la vacuna contra el coronavirus, almenys, 14 dies abans de viatjar.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Comunitat Valenciana es la tercera regió amb la incidència acumulada més baixa d'Eur" "Fins a 4.000 persones en esdeveniments a l'aire lliure"