Rússia autoritza les proves de la vacuna contra el Covid-19 en majors de 60 anys

Rússia espera vacunar contra el Covid-19 a entre el 70 i 80% de la seua població en un termini de 9 a 12 mesos
Esperen vacunar al 80% de la població entre 9 i 12 mesos | FIDR

Rússia autoritza les proves clíniques de la vacuna contra el nou coronavirus Sputnik V en majors de 60 anys, segons han informat este dimecres les autoritats sanitàries russes.

«El Ministeri de Sanitat de Rússia ha autoritzat este dimarts els estudis clínics de la bovina Sputnik V, feta pel Centre d'investigacions epidemiològiques i microbiologia Gamaleya. En la investigació (...) participaran 110 voluntaris amb edats superiors als 60 anys», ha anunciat l'entitat en un comunicat.

Segons el ministeri, l'objectiu de la investigació consistix en ampliar «les possibilitats d'aplicació de la vacuna entre els grups de major edat de la població, que afronten un major risc». La vacuna russa Sputnik V, que està basada en adenovirus humans, es troba en la fase III de proves, després d'haver rebut el registre en l'agost passat.

La fase I i II van concloure sense efectes adversos importants i amb una resposta immune estable en el 100% dels participants, segons el Fons d'Inversions Directes de Rússia (FIDR). Rússia espera vacunar contra el Covid-19 a entre el 70 i 80% de la seua població en un termini de 9 a 12 mesos, segons va afirmar a finals de setembre passat Alexandre Ginzburg, director del Centre Gamaleya, creador d'esta vacuna. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Celebren dos festes il·legals sense respectar les mesures en Elda" "Atenció Coronavirus: Més de 250 nous infectats en el territori valencià"