Juliol comença 'valent'

El primer cap de setmana de juliol es presenta molt calorós
Platja el Campello | María Carmona

Hem donat la benvinguda al mes de juliol fa poques hores, i un anàlisi ràpid a la situació meteorològica ens mostra com el més destacat de l'oratge dels pròxims dies serà l'ascens de les temperatures que es manifestarà per tot arreu però sobretot a l'interior.

En superfície trobem una situació poc definida, típica d'estiu, on les baixes pressions relatives contribuïxen  llançar cap a la Comunitat Valenciana una massa d'aire ben càlida, que entrant pel sud ens afectarà quasi de ple els pròxims dies.


A les capes mitjanes i baixes de l'atmosfera (a 1.500 metres d'altura) identifiquem la massa d'aire càlida que ens farà patir bona cosa de clar els primers dies de juliol, amb la isoterma de 25 graus afectant demà divendres tot l'interior de la Comunitat Valenciana.


Amb estes condicions hui tindrem un dia calorós i bascós amb un ascens de les temperatures que barrejat amb l'elevada humitat ambiental farà que suem de fer no res.

Demà divendres ens aproparem al cap de setmana amb temperatures encara més altes. Les mínimes no patiran grans canvis o pujaran lleugerament i les màximes tocaran els 37-38 graus al centre i per l'interior.

El primer cap de setmana de juliol es presenta molt calorós. Dissabte el mercuri dels termòmetres s'enfilarà fins als 40 graus (i fins i tot els podrà superar) en punts del centre i de l'interior.

Diumenge baixaran les temperatures al nord i per l'interior però pujaran a la costa. Al litoral del centre i del sud de València s'esperen màximes entre els 36 i els 39 graus.

Dilluns començarem la setmana amb temperatures un poc més baixes. Farà calor però no tanta.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Canadà marca la seua temperatura més alta de la història amb 49,5 °C" "Cel més cobert i quatre gotes"