El territori valencià és una de les autonomies amb menor percentatge de defuncions en centres de majors

Este percentatge està molt allunyat dels registrats en altres comunitats
La letalitat en les residències de la tercera edat valencianes és de les més baixes del país | Pixabay

La pandèmia del coronavirus ha sacsejat les residències de la tercera edat de tota Espanya i el territori valencià, amb una elevada esperança de vida i un 20% de població amb els 64 anys ja complits, no ha sigut una excepció. Ara bé, la valenciana és una de les autonomies amb menor percentatge de defuncions i contagis en residències respecte dels valors totals.

D'esta manera, les residències de majors de la Comunitat Valenciana han registrat des de l'inici de la pandèmia el 29% del total de defuncions notificades, d'acord amb l'últim informe del Ministeri de Sanitat i els nous casos reportats per cada autonomia. Este percentatge està molt allunyat dels registrats en Catalunya, a on la Generalitat porta un recompte propi superior al del Ministeri i eleva les defuncions en centres de majors a més de huit de cada 10 (en concret, 82%), o Madrid (36%).

Les xifres, a demés, situen en el territori valencià entre les autonomies amb dades més esperançadores, només millorada per Canàries (12%), Múrcia i Andalusia, a on les defuncions de residents de centres de la tercera edat ronden el 23/24% del total, i País Basc (27%).

Si es relacionen les xifres de mortalitat amb la de contagis, l'última setmana de febrer, el número de majors interns en residències amb diagnòstic confirmat era 10.018 i, d'elles, 1.951 van morir. Això suposa que el 19% de les persones residents que van contraure la infecció no van conseguir superar-la. 

Es tracta d'una taxa molt inferior a la de Catalunya (49%) i tres punts menor que la d'Andalusia (22%). De fet, la letalitat en les residències de la tercera edat valencianes és de les més baixes del país, al costat de les del País Basc, Balears, Galícia, Cantàbria i Melilla, que també estan per davall del 20%.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Espanya supera els 70.000 morts en la pandèmia" "URGENT: Espectacular descens de brots en el territori valencià"