Una empresa alacantina patenta una màscara de raigs UVpe r a eliminar el coronavirus

Es tracta d'una màscara capaç d'eliminar el coronavirus mentres respirem
La nova màscara que podria finalitzar amb el coronavirus | Flat Tube Energy

Una empresa alacantina ha patentat una màscara sense filtre capaç d'eliminar el coronavirus mentres es respira, gràcies a una cortina làser UV-C. La proposta, de Flat Tbue Energy, pot aconseguir acabar amb la contaminació provocada pels residus de les màscares d'un sol ús, tal i com assegura la companyia en un comunicat.

Per mitjà de dos startups i amb l'ajuda del departament de I+D de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx i Fons Emprenedors de Repsol, s'ha aconseguit una màscara 'made in Spain, basada en tecnologia ultraviolada de baixa freqüència, emesa per díodes làser dirigits, que permet en una càmera confinada laberíntica destruir el Covid-19, entre altres patògens, al mateix temps que es respira.


L'invent du incorporada una bateria amb 10 hores d'autonomia que es recarrega com un telèfon mòbil. La màscara té un cost de producció baix i  ha sigut realitzada en impressió 3D al nostre país -sense necessitat de proveïment estranger-. 


En el seu principal estudi, l'empresa alacantina conclou que la llum UVC llunyana té un rang molt limitat i no pot penetrar a través de la capa externa de cèl·lules mortes de la pell humana o la capa de llàgrimes en l'ull, per la qual cosa no és un perill per a la salut humana.

No obstant això, els virus i els bacteris són molt més xicotets que les cèl·lules humanes, per la qual cosa la llum UVC llunyana pot aconseguir el seu material genètic i inactivar-los gràcies a que la llum llunyana ataca als enllaços moleculars que mantenen unit el AND.

Esta mateixa tecnologia és en la que està basada la màscara que, gràcies a una càmera estanca, elimina el risc per contacte, un gran repte de disseny amb segell espanyol que pretén revolucionar i col·laborar amb el control de residus. Esta patent podria proporcionar no sols una protecció contra el Covid-19, sinó també sobre les epidèmies de grip estacionals, així com evitar la propagació d'altres malalties.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els numerosos antecedents del violent atracador a una anciana de València" "Alerta: L'estafa que es fa passar pel teu banc per a furtar-te els diners"